Sümeg Ring

2022.05.09. 12:00

Korszerű versenypálya szolgálja az autósportot Sümegen

Az ünnepi hétvégén avatták fel a Sümeg Ringet, ahol a roncsderbi mellett élményautózás, koncert is szórakoztatta a résztvevőket, ám az esemény jelentősége mégsem erre az egy alkalomra, hanem sokkal hosszabb távra szól.

Szijártó János

Zsigmond Péter feleségével, Edinával a mintegy 2,5 hektáron elterülő, most felavatott új sümegi autókrosszpályán

A meglévő régi pályát ugyanis átalakították, megújították, méretét megnövelték – erről Zsigmond Péter, a működtető sportegyesület vezetője, tulajdonos tájékoztatta munkatársunkat a helyszínen. A Sümeg Ringen a mintegy 2,5 hektáron elterülő pálya korszerűsítésén túl nézőtereket hoztak létre a beláthatóság, a maximális nézői élmény figyelembevételével. 
– Az elmúlt hétvégén már versenyünk is volt, ahol nagy örömünkre ötvenhárman álltak rajthoz az itt rendezett Dunántúli Roncsderbi és Amatőr Autókrosszbajnokság második fordulójában. Maga a futam­sorozat tizenegy fordulóból áll, melyet nyolc helyszínen rendeznek meg, ebből mi biztosítjuk az egyik helyszínt, ami a jelentkezők létszáma és az aktív nézői érdeklődés alapján minden szempontból megfelelt az elvárásoknak. A folytatásban sok izgalmas és látványos programot tervezünk a Sümeg Ringen – tette hozzá Zsigmond Péter, aki korábban éveken át az országos ralikrosszbajnokságban sze­repelt. 
Amit pedig külön ki kell emelni, az az utánpótlás kérdése. Péter már nem ül autóba versenyzőként, ám nyolc­éves fiuk, Ákos ígéretes tehetség. Ötéves kora óta vezet, remekül gokartozik, autókrosszban is ért már el szép eredményt. Nagy álma, hogy ralikrossz­versenyző legyen, s ehhez szülei, nagyszülei minden segítséget megadnak. Így Ákos indul a dunántúli regionális zárt pályás roncsderbi- és amatőr au­tó­krossz-­kupasorozaton a legfiatalabbak között ezer köb­centiméteres Suzukijával, amelyet a Jézuska hozott neki karácsonyra. 

Zsigmond Ákos, a nyolcéves sümegi fiú ígéretes tehetségként tűnt fel a közelmúltban Fotó: Szijártó János

Az ünnepi hétvégével, a jó versennyel és a több mint hétszáz nézővel valóban a fókuszba került Sümegen az autósport. Azonban az elhivatott házaspárt, Zsigmond Pétert és feleségét, Edinát, valamint a másodikos Ákost elnézve ez még csak a kezdet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában