Ülésezett a diákparlament

2022.05.06. 20:00

A környezetvédelem volt a program középpontjában

A megye kilenc iskolájából érkező diákok vettek részt a napokban tartott zöld diákparlament ülésén.

Marton Attila

A diákok fenntarthatósági témákban tartottak előadásokat

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A tanácskozást kétévente rendezik meg, a programnak ezúttal is a veszprémi városháza adott otthont. 
Brányi Mária alpolgármester köszöntőjében arról beszélt, a veszprémi önkormányzat többéves munkájának köszönhetően klímastratégiával, fenntartható közösségi közlekedéssel foglalkozó dokumentummal és zöldterületi stratégiával is rendelkezik. Emlékeztetett, a város tevékenységét az elmúlt években Klímasztár díjjal, valamint a hazai és a nemzetközi virágosítási verseny díjaival is elismerték. 
Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója kiemelte: a környezet megóvásáért és szebbé tételéért mindenki tehet. A tanácskozáson részt vevő diákokat arra biztatta, a fizikai környezet megóvása mellett a szellemi környezet megvédésére is figyeljenek, a fenntarthatóság célkitűzéseire társaikat is vegyék rá. 
Szűcs Attila, a zöld diákparlament főszervezője elmondta, idén igyekeztek a veszprémi mellett más megyei települések intézményeit is bevonni: Várpalotáról a Thuri-gimnázium, míg Balatonfűzfőről az Irinyi-iskola tanulói vettek részt a diákparlament tanácskozásán. A programot ezúttal is a fenntarthatósági témahét célkitűzéseihez illesztették, így az egyéni, a kisközösségi és a társadalmi felelősségvállalás volt a központi téma. A rendezvényt szakmai előadások és a diákok prezentációi színesítették. Előbbin a Pannon Egyetem több oktatója tartott előadást a városfenntarthatóság érdekében végzett munkáról, valamint az EKF2023 programsorozathoz kapcsolódó ökológiai programelemekről is hallhattak a résztvevők. A tanulók változatos előadásokkal készültek: a hulladékkeletkezés megelőzéséről beszéltek, valamint bemutatták intézményük ökoiskolai és más környezetvédelmi programjait. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában