Mozgás

2022.05.12. 06:50

Nagyüzem az ajkai óvoda uszodájában

Ismét gyermekzsivajtól hangos a Vizikék óvoda uszodája. A pandémia idején 2 évig zárva kellett tartaniuk, de március közepétől a szabályok ismét lehetővé teszik azt, hogy fogadják a kisgyermekeket.

Tisler Anna

Forrás: Gyarmati László

Balatinczné Németh Mónika óvodavezető-helyettes elmondta, hogy az 1970-es évek második felétől működő, az országban elsők között megépült uszodás óvoda  minden ajkai intézményegysége mellett a régióban működők is igénybe veszik a szolgáltatást. 

Az idén 10 alkalommal látogathatják a nagycsoportos korú gyermekek az úszás alapjaival megismertető tanfolyamot. A tanuszoda két tanmedencéjében képzett úszóedző, Horváth Rozália foglalkozik a gyerekekkel. A Vizikék Óvoda minden óvodása hetente  egyszer vesz részt a vízhez szoktatást célzó foglalkozáson. Az öltözőt, mosdókat nemrég újították fel. A következő nevelési évtől már szeptemberben indul az úszásoktatás, előre láthatóan a középső és nagycsoportos korosztály számára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában