A képviselő is csatlakozott az akcióhoz

2022.05.10. 17:29

Önkéntesek szemetet gyűjtöttek Szentgálon

Ovádi Péter országgyűlési képviselő is részt vett az országos szemétszedő akcióban, Weisz Elvira szentgáli polgármesterrel és önkéntesekkel együtt gyűjtötték a szemetet a környéken.

Kovács Erika

Ovádi Péter országgyűlési képviselő Szentgálnál csatlakozott az országos szemétgyűjtési akcióhoz

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Tizedszer rendezték meg Magyarország legnagyobb szemétszedő akcióját TeSzedd! elnevezéssel május 2. és 8. között. Ebben a kezdeményezésben Veszprémben és környékén is több helyszínen részt vesznek politikusok, polgármesterek, valamint önkéntesek. Ovádi Péter Szentgálon csatlakozott Weisz Elvira polgármesterhez és a többiekhez.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő azt mondta, fontosnak tart minden, a környezetünk megóvását érintő kezdeményezést. Üdvözölte, hogy Szentgál minden ilyen célú programhoz csatlakozik, az önkéntesek találkozóhelyén, a Herceggyöp téren az országfá­sítási akcióban fákat ültettek az út mentén. A képviselő arról is beszélt, hogy választókörzetében elindította az Unokáink fája nevű programot, mellyel azt szeretné elérni, ne csak napjainkban tartsunk rendet és tisztaságot magunk körül, hanem törekedjünk arra, hogy a következő nemzedékek is egészséges környezetben élhessenek. Mint ismert, az említett országos akcióhoz több településen is csatlakoztak önkéntesek, akik online választhattak a meghirdetett helyszínek között.

A program szerint a szemétszedők olyan hulladékot gyűjthetnek, amely a testi épségüket, egészségüket nem veszélyezteti, így például építési hulladékot, gyógyszereket, akkumulátort, elektronikai berendezéseket nem, minden olyat viszont igen, ami gumikesztyűvel biztonságosan felszedhető és zsákban elszállítható. Mivel az eldobált hulladék főként szennyezett, így nem újrahasznosítható, tehát mindent egy zsákba, nem válogatva raknak az önkéntesek. Tavaly országosan közel háromezer tonna illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze az akcióban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában