Mozgás

2022.05.14. 07:00

Óvodások is kipróbálták a tájfutást

Hatodik alkalommal hirdették meg országosan Tájfutás hetét május 11 és 17 között.

Tisler Anna

Forrás: Györkös József

A rendezvényhez az idén is csatlakozott a Bakonyi Tájfutó Klub azzal a céllal, hogy népszerűsítse a városban régóta jelen levő sportágat, az egészséges életmódot, a rendszeres sportolást. A helyszín ezúttal a Babucsa városrészben levő zöld terület, az Ilona malom környéke volt. Ráczné Németh Csilla, a városrész önkormányzati képviselője  szorgalmazza Babucsa közösségi tereinek élettel, programokkal való megtöltését. A többségében óvodás és iskolás csoportok  a gépjárműforgalomtól távol eső területen biztonságban sportolhattak. 

Forrás: Györkös József

A tájfutás világába Ládi János, a Bakonyi Tájfutó Klub elnöke és Pegán Ágnes szervező vezette be az érdeklődőket.

Forrás: Györkös József

 

A Patakparti óvoda Csigabiga csoportja kicsinyei már várták a foglalkozást.

- Élvezik a játékot, miközben tanulják az irányokat, a térbeli tájékozódást, a formák felismerését, ezek az iskolaérettség követelményei, fogalmazta meg Takácsi-Máhr Judit óvodapedagógus. Az óvodában töltött évek alatt  számos sportág kipróbálására biztosítja a lehetőséget az intézmény. Járhatnak a jégcsarnokba korcsolyázni, úszni, aerobikra, karatéra. A cél, hogy felkeltség az igényt a sportos, egészséges életmód iránt, felkutassák, hogy ki milyen téren tehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában