Közgyűlés díjátadóval

2022.05.26. 07:00

Rangos elismerést kapott a várpalotai klubelnök

Elsőként kapta meg az országban a most alapított Bajtársainkért-díjat a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) közgyűlésén Dobszai József nyugállományú alezredes, a várpalotai Gábor Áron Nyugállományúak Klubja elnöke.

Szabó Péter Dániel

Dobszai József (jobbról) veszi át a Bajtársainkért-díjat Hazuga Károlytól, a BEOSZ elnökétől Fotó: Szabó Péter Dániel

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében tartotta meg éves közgyűlését a napokban a Honvédelmi Minisztérium legnagyobb ernyőszervezete, a 75 tagegyesületet és közel 10 ezer tagot számláló BEOSZ. 
Az elmúlt esztendőket összegezve Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a szövetség elnöke elmondta, a járványhelyzetben domborodott ki igazán a tagok közötti erős bajtársi kötelék. 
A folytatásban a különböző beszámolók elfogadása mellett a Honvédelmi Minisztérium részéről méltatta a BEOSZ munkáját Kocsi László ezredes, illetve díjakat, kitüntetéseket adtak át az ünnepségen. A legrangosabb elismerést, a szövetség által idén alapított Bajtársainkért-díjat Dobszai József nyugállományú alezredes, a várpalotai Gábor Áron Nyugállományúak Klubja el- nöke vehette át Hazuga Károlytól. A méltatás szerint 18 éves klubelnöki tevékenysége alatt végzett önzetlen, példaértékű közösségépítő és -összetartó munkája, a katonahagyományok ápolása és a fiatalok hazafias-honvédelmi nevelése elismeréseként. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában