Közösség

2022.05.27. 08:00

Születésnapot ünnepelt Úrkút

A falu kétszáznegyvenegyedik születésnapja alkalmából gyűlt össze a község apraja és nagyja a Névadó kútnál Úrkúton. A helyi Faluvédő és Kulturális Egyesület programmal várta az ünneplő helyieket.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Nagy sikert aratott az úrkúti iskolások műsora a születésnapon Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fülöp Zoltánné polgármester úgy fogalmazott, hogy érdemes fejet hajtani a múltnak, és feleleveníteni jelent. Ovádi Péter országgyűlési képviselő azt mondta, hogy számos dolgot ünnepelhetünk életünkben, köztük a múltat, a fejlődést, de a mai nap ünnepeljék a közösség erejét, hiszen az úrkúti egy összetartó közösség. Gratulált Úrkút futballcsapatának a megyei labdarúgó-bajnokságban elért legutóbbi első helyezéséhez. Somogyi Imréné, az Úrkúti Faluvédő és Kulturális Egyesület elnöke köszöntőjében felelevenítette a múltat, ahonnan indult a település. Felidézte, hogy már megannyi anyagi és szellemi értéket halmoztak fel, melyek a mai napig gazdagítják a község értékeit
Somogyi Imréné, az Úrkúti Faluvédő és Kulturális Egyesület elnöke elmondta továbbá, hogy többek között ezért is kell megemlékezni a falu születésnapjáról, megbecsülni a múltját, mert így lehet egy szebb holnapért munkálkodni. 
A köszöntőbeszédek után a Nemzetiségi Asszonykórus, majd a Nemzetiségi Tánccsoport adta meg az alaphangulatát a születésnapi ünnepnek. Ezt követően az úrkuti óvodások elevenítettek fel a sváb dialógust, ezzel is felidézve a település nemzetiségi múltját, majd sváb táncok egyvelegével és Rosen-tánccal szórakoztatták az összegyűlteket. A táncokat Lipp-Bodor Emőke tanítónő oktatta és készítette fel rá az iskolásokat. 
Novák Lea előadásában néhány sváb strófát hallhattak a jelenlevők, majd a délután hangulatát Klespitz Kata vezetésével az Acro Dance tánccsoport produkciói fokozták. Burucs László gitárhúrjai pengetése közben a gyermekek különböző népi fajátékokat próbálhattak ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában