Acélkocka

2022.06.17. 09:00

A pápai repülőtéren kapnak gyakorlati képzést az altiszti tanfolyam hallgatói

Az Acélkocka képzés repülőműszaki altiszti hallgatói csapatgyakorlaton vettek részt az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

Napló-információ

A hallgatók egyhetes csapatgyakorlatra érkeztek a pápai légibázisra

Forrás: honvédség/Dévényi Veronika

 A tanfolyam repülőműszaki szakirányú hallgatói egyhetes csapatgyakorlatra érkeztek a pápai légibázisra, hogy a gyakorlati képzés részeként bepillantást nyerhessenek a katonai repülőtéren folyó szakmai munkába – számolt be a honvedelem.hu. A tizenkilenc fős csoportot első nap Szolga Gábor törzszászlós, a logisztikai zászlóalj vezénylőzászlósa kísérte végig a katonai szervezet alegységeinél.
A leendő altisztek megtekintették a Légiforgalmi Irányító Központban, a tűzoltó és ABV-szakasznál, valamint a repülőtér-üzembentartó és -karbantartó századnál folyó munkát, illetve megismerkedtek a rendszeresített haditechnikai eszközökkel. 
A látogatás legfontosabb része a repülést biztosító századnál töltött három nap volt, amely során megismerkedtek az alegység eszközeivel és munkafolyamataival. 
Nyíri Miklós százados, a század parancsnoka elmondta: a hallgatók betekintést kaptak a század által végzett tevékenységbe, a repülőeszközök üzemeltetésébe és kiszolgálásába, a szolgálatok feladatrendszerébe. A speciális repülőtéri kiszolgáló eszközök közül a különféle vontatókat, áramfejlesztőket, jégtelenítő járműveket, valamint az alegység által használt teljes gépparkot bemutatták a leendő altiszteknek. 
A csoport tevékenységét – a csapatlátogatás végén – Gadó Imre alezredes, a pápai bázis parancsnokhelyettese értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában