Megújul az egykori tornaterem

2022.06.22. 13:00

Beruházás kezdődhet a veszprémi vár tövében

Művészeti fejlesztőközpontként újul meg a vár alatti utcában található egykori iskolai tornaterem.

Marton Attila

Forrás: Google Maps/archív

A Deák Ferenc utcában tornaterem és tornapálya is található, amelyeket a közgazdasági szakközépiskola használt, amíg az intézmény a várban működött. Az ingatlan hosszú ideje kihasználatlan, egy beruházás révén azonban megújulhat az épület és a környezete is.

– Az egykori iskolai tornaterem megmarad, és beruházás keretében bővül. Az épületben művészeti fejlesztőközpont és foglalkoztató működik majd a tervek szerint – közölte érdeklődésünkre Durmics Zsuzsanna, a Városfejlesztési Iroda vezetője. A terület romos épületeit már korábban elbontották. Az ingatlanon az egykori tornaterem mellett egy ideiglenesen kialakított murvás parkoló található. Kérdésünkre, hogy a beruházás után lesz-e parkoló a területen, az irodavezető azt válaszolta, az átmenetileg kialakított murvás parkoló a projekt keretében teljesen beépül, és új funkciót kap. Ugyanakkor a Deák Ferenc utca túloldalán lévő Kutas téri parkoló a projektben 36 új parkolóhellyel bővül. Az önkormányzat a kivitelezési feladatokra nettó 800 millió forint pályázati támogatást nyert el, a szükséges önerőt a 2023. évi költségvetés terhére biztosítja. A beruházás várhatóan júliusban megkezdődik, és 2023 tavaszára fejeződik be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában