Újra felemelkedhet a városban a sportág

2022.06.13. 10:00

Kézilabdacsarnok: jól halad az építkezés Sümegen

Jó ütemben halad a kézilabda-munkacsarnok építése, a munkák jelentős része várhatóan augusztus végéig befejeződik – tájékoztatta lapunkat Végh László sümegi polgármester a legutóbbi helyszíni bejárás után.

Szijártó János

A futballpályával határos területen épül a sümegi kézilabda-munkacsarnok, amely várhatóan augusztus végéig el is készül. Jelenleg a parkolók kialakítása zajlik

Fotó: Szijártó János/Napló

Mint mondta, a csarnok megfelel a 21. század elvárásainak, mind kivitelezési, mind sportszakmai szempontból. Az épület kívülről már majdnem kész, a belső munkálatok folynak. A hidegburkolásnak, a festésnek már több mint a fele elkészült, s ha ez megvan, kezdődhet a parkettázás, a melegburkolás. 

Belül a szabványos kézilabdapályához 300 fős lelátó készül, a szükséges infrastruktúrával együtt. Kívül a közművek elhelyezése, a tereprendezés megtörtént, jelenleg a parkolók kialakítása zajlik. 
Sümeg számára hatalmas előrelépést jelent majd a csarnok átadása, hiszen eddig az iskolai tornaterem adott helyet a sportrendezvényeknek. Maga az épület elhelyezése is szerencsés, hiszen a futballpályával határos, ami a jövőben jelentősen megkönnyíti a sportprogramok szervezését, s nagyobb mozgásteret is biztosít. 

A projekt a Nemzeti Sportközpontok (NSK) támogatásával indult, s amint azt Végh Lászlótól megtudtuk, a létesítmény üzemeltetését is az NSK végzi majd, a tan- uszodához hasonlóan. A város a helyszínt biztosította, s majd a csarnok használatának előnyeit élvezi a jövőben. 

– Egykor Sümegen magas színvonalon űzték a kézilabdát, bízom benne, hogy ez a beruházás segíti majd a sportág újbóli felemelkedését helyben, és reményeim szerint nívós meccseken szurkolhatunk majd – fejezte ki reményét a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában