Javaslatokat és ötleteket várnak

2022.06.24. 08:00

Kíváncsiak a veszprémi lakosok véleményére

Közel 13 mil­liárd forint állhat a megyeszékhely rendelkezésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív (TOP) Programban a következő európai uniós ciklusban.

Marton Attila

Forrás: NA-Archív

Az önkormányzat ezekben a napokban egy online és személyesen is kitölthető kérdőívben kéri ki a lakók véleményét a 2021–27-es európai uniós fejlesztési ciklus előkészítéséhez szükséges Fenntartható városfejlesztési stratégia részleteinek kidolgozásához. 
A javaslatok és ötletek segítséget nyújtanak a városnak a jövőben érkező források felhasználásához is – mondta Brányi Mária (Fidesz–KDNP) alpolgármester csütörtökön. Kiemelte, a következő uniós fejlesztési periódusban 12,9 milliárd forint állhat a város rendelkezésére a TOP-programban. Hozzátette, a programban az előző ciklushoz hasonlóan gazdasági és energetikai jellegű projektek lesznek, új elemként pedig a tankerületi intézmények felújítására is lesz pályázati keret. 
Szajkó Viktória, az önkormányzat európai uniós és hazai projektkoordinációs csoportjának vezetője elmondta, a stratégia kidolgozásának részeként februárban tartottak egy fórumot, a kérdőívek beérkezése és eredményeinek elemzése – amelyet a Hétfa Kutatóintézet végez majd el – után augusztusban egy újabb partnerségi fórumot tartanak. A kérdőív a város honlapján és közösségi oldalán is elérhető, valamint személyesen a polgármesteri hivatal portáján is átvehető. 
Az önkormányzat június végéig szeretné legalább 600 lakos véleményét becsatornázni, eddig mintegy négyszázan töltötték ki a kérdéssort. A kérdőívek feldolgozása után a közgyűlés ősszel fogadhatja el a Fenntartható városfejlesztési stratégiát, amely tartalmazza majd a település közép- és hosszú távú fejlesztési elképzeléseit, kijelölve a fő célokat, bemutatva a tervezett intézkedéseket és a kiemelt fejlesztési helyszíneket. 
A néhány perc alatt kitölthető kérdőív anonim. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában