Fuss, fotózz, mosolyogj!

2022.06.27. 07:00

Leukémiából meggyógyult gyerekek is futottak Paloznakon

Több százan vettek részt a Fuss, fotózz, mosolyogj! nevű sportos programon, melyet Pálfalvi Petra ötletgazda szervezett a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány (LGyA) javára Paloznakon, a sportpályán az elmúlt hétvégén. Az érmeket a betegségből meggyógyult gyermekek tették a futók nyakába.

Kovács Erika

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Kitűnő jókedv és kivételes összefogás jellemezte a futást, melyen részt vettek a leukémiából meggyógyult gyermekek és azok is, akik fenntartó kezelést kapnak, valamint családtagjaik, és még sokan mások. Nem véletlenül választották az esemény jelmondatának: „Mi kitartottunk, tartsatok ki ti is!”  

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Kontrát Károly országgyűlési képviselő méltatta Paloznakot, hogy befogadta a nemes, jótékony célú rendezvényt, melyhez szép élményeket kívánt. Czeglédy Ákos polgármester kiemelte, ebben a csodás balatoni környezetben öröm a futás. A sport, valamint Paloznak, Csopak és Lovas lenyűgöző látványa, illetve a páratlanul szép balatoni környezet minden téren, így fizikai és lelki értelemben is erősít, gyógyítja az embert és mosolygásra késztet mindenkit. Hetey Attiláné Rita, a 32 éve alakult LGyA kuratóriumi tagja köszönettel szólt a futókról, akik ily módon támogatják az alapítványt. Azt mondta, sokan már meggyógyultak, de vannak kezelés alatt állók is. A befolyt összegből, illetve a nevezésekből támogatják a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai-Onkológiai osztályát és a kezelés alatt álló gyermekek családjait, akik nagyon hosszú időt töltenek el a kórházban, és minden segítség nagyon jól jön nekik. 

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Béresné Gurbán Júlia, egy édesanya azt mondta, nagyon sokat segítenek a mosolygós fotók a gyerekeknek, illetve családjaiknak. Adott helyzetben ugyanis egy-egy bátorító szó vagy kedves mosoly hatalmas segítséget jelent. Kiderült, az asszony Béres Babett édesanyja, aki ötévesen volt kezelés alatt, ma már 18 éves. -Fantasztikus érzés, hogy összefogtok az alapítványért, hangsúlyozta Pálfalvi Petra, a Fuss, fotózz, mosolyogj! -ahogy ő nevezi- misszió ötletgazdája. Külön köszöntötte az első nevezőt, aki már harmadszor vesz részt a programon. A szervezők meggyőződése, hogy nagyon sok erőt adhat a mozgás, a jókedv, a pozitív életszemlélet, a jó példa másoknak. 

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Hetey Attiláné elmondta, a LGyA rekreációs tábort szervezett Balatonfüreden, a Danubius Hotel Marinában azzal a céllal, hogy együtt lehessenek, pihenjenek a családok, akik kénytelenek voltak hosszú időt eltölteni szétszakítva, egymás nélkül. A tábort már kilencedik éve szervezik meg, és innen mentek el Paloznakra. A sportprogram évente négy helyszínen várja az érdeklődőket: Sárospatakon, Paloznakon, Győrben és a Hortobágyon. A futást különböző kategóriákban, illetve helyszíneken és távokon szervezték meg, és azon részt lehetett venni például egyéniben, csapattal, kerekes székkel, babakocsival, valamint a házi kedvenccel, kutyával együtt. A futókról vidám fotók készültek, melyeket feltöltenek majd az internetre, hogy ezek a pillanatok is erőt adjanak másoknak. A jótékonysági futásért egész Paloznak egy emberként fogott össze, Farsang-Törös Krisztina rendezvényszervező irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában