Elkészültek a tervek

2022.06.30. 07:00

Megújulhat ősszel a veszprémi völgyhíd

Felújítják a Szent István völgyhidat, az erről szóló közbeszerzési eljárást a közelmúltban írta ki az önkormányzat.

Marton Attila

A fejlesztéssel megújul a híd útpályája is, amely ezután megfelelően vezeti el a lehulló csapadékot

Forrás: Elekes Gergő

A viadukt megújítására azért van szükség, mert a régi dilatációs szerkezet nem veszi fel megfelelően a híd mozgását, valamint a vízszigetelést szolgáló elemeket is ki kell cserélni, mondta el érdeklődésünkre Kovács Zoltán, a Városüzemeltetési Iroda vezetője. Hozzátette, elkészültek a felújítás műszaki tervei, a közbeszerzési eljárást a napokban írták ki. 
A tervek szerint ősszel valósulhat meg a felújítás, amely várhatóan egy hónapig tart. A kivitelezőnek a völgyhídon található víznyelőket is át kell alakítania, valamint javítani és cserélni kell a csapadékot a viaduktról levezető acélcsöveket is. A beruházással növelik az úgynevezett dilatációs hézagot is, amely azt teszi lehetővé, hogy a hídszerkezet anyaga alkalmazkodjon a szerkezet mozgásához és a külső hőmérséklet ingadozásához. 
Kovács Zoltán kérdésünkre elmondta, a fejlesztéssel megújul a híd útpályája is, amely ezután megfelelően vezeti el a lehulló csapadékot. 
A kivitelezési munkálatok forgalmirend-változással járnak majd, a burkolatmegújítást félpályás útlezárás mellett végzi el a kivitelező, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A nagyságrendileg 160 millió forintra becsült beruházást az önkormányzat a Modern városok programban Veszprémnek megítélt 4,5 milliárd forintos útfelújítási keretből végezteti el.
A veszprémi völgyhíd 1938-ban épült, és 50 méteres magasságban ível át a Séd patak fölött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában