Teremavató

2022.06.10. 11:30

Méltó helyen gyakorolhatnak a küzdősportok művelői

A Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) küzdősportszakosztálya is helyet kapott a régi tornászgyakorló épületében.

Marton Attila

Forrás: Nagy Lajos/Napló

A korszerűsített termet csütörtökön avatták fel. Az új tornászgyakorlót tavaly adták át, míg a korábbi épület üresen maradt. A VESC a VEDAC-cal és a VKSZ-szel együttműködve felújította a régi termet és létrehozta a város eddigi legnagyobb küzdősport-komplexumát. Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) kiemelte, tavaly készült el a Veszprémi Sportuszoda és az új tornászgyakorló, valamint a jégcsarnok is. A küzdősport szakágai azonban több helyen működtek a városban, a mostani helyszínnek köszönhetően egy helyen és méltó körülmények között edzhetnek a sportolók. Hozzátette, a teremben több szakág is helyet kap, ami a közösség erejét, összefogását mutatja.

Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) arról beszélt, az elmúlt években több sportfejlesztés valósult meg Veszprémben, a küzdősportok terén azonban lemaradásban volt a város. Hozzátette, az új tornászgyakorló megépítésekor már jelentkezett az igény a VESC részéről a korábbi épület kihasználására. A terem használatában a helyi egyesületek együttműködnek, képesek összefogni, nyitottságukért köszönetet mondott a polgármester, aki megjegyezte, a veszprémi sportolók teljesítménye magasabb szinten van, mint amit a meglévő infrastruktúra lehetővé tesz. 

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Szokolik Gergely, a VESC ügyvezető-elnöke kiemelte, a klub az egyetemmel karöltve működik, hogy a városlakóknak, egyetemi hallgatóknak sportolási lehetőséget biztosítsanak. Kiemelte, az 1990-ben alapított klub szakosztályainak száma öttel növekedett és ezzel 11-re emelkedett az elmúlt időszakban, sportolóinak száma meghaladta az 550-et. Felidézte, régóta tervezték egy küzdősport szakosztály elindítását, amelyre a régi tornászgyakorló épületének megüresedésével nyílt lehetőség. A VESC-Weapon Group szakosztályában több szakág, így ökölvívás, birkózás és grappling (földharc) működik, ezen kívül helyet kap a teremben az aikido, a Veszprémi Dózsa birkózószakosztálya, a VEDAC sportolói és a VESC baranta szakosztálya.

Az átadó után a VESC küzdősport szakosztályának sportolói tartottak bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában