Árok parti

2022.06.30. 13:00

Nemzetközi retró számítógépes program az ajkai jégcsarnokban

Árok parti elnevezéssel az idén 22. alkalommal szervezi meg Guzslován Gábor és Oszvald Balázs a retro számítógép és videojáték iránt érdeklődők számára a demoscene eseményt.

Tisler Anna

A Commodore 64 / +4, 8bit-es Atari, Spectrum rajongók, az 1980-as évek egzotikus számítógépei, régi Nintendo, Sega vagy Atari játékkonzolok után érdeklőknek.

Céljuk, hogy Európából egy hétvégére Ajka legyen a 8bites szívcsakra. A július elsején, pénteken délben kezdődő és vasárnap éjjel 1 órakor eredményhirdetéssel záruló program már nemzetközivé bővült, ugyanis Magyarország teljes területéről, valamint Svédországból, Németországból, Lengyelországból és Szlovákiából is érkeznek résztvevők. A rendezvény idején Svédországban zajló hasonló programmal videokapcsolatot létesítenek, élőben látják egymást. 

A látogatók a szokásos művészeti versenyek mellett többek között játékversenyen is összemérhetik tudásukat, hardver és szoftver fejlesztésekről szóló előadásokat hallgathatnak, koncerteken szórakozhatnak. Pénteken délután 6 órakor demo show, 7 órakor DJ set / Ziona, 8 órakor DJ set / Vincenzo várja az érdeklődőket. Szombaton a játék verseny 10 órakor kezdődik. Mivel játsszunk 2022-ben a TVC-n?  címmel Sáránszki Mihály előadása a Videoton saját fejlesztésű számitógépéről amelyen máig készitenek játékokat és audiovizuális programokat, délután 1 órakor kezdődik.  Newcomer  Gonda Zoltán a Commodore  64 játék fejlesztője előadását 2 órakor hallgathatják az érdeklődők.

Az új fejlesztésű Commodore 64 replikát, a Mega 65 projektet és gépet Zámbó Zorán és Földesi Péter mutatja be a közönségnek.

A videojáték-dinoszauruszokat,  az első kibernetikai játékok, számítógépes- és számológépes játékok világát Képes Gábor mutatja be. A Bitrotator zenei előadóként mutatkozik be.  A versenyek eredményhirdetését vasárnap hajnali 1 órára tervezik. A kiállitott retro eszközöket bárki kipróbálhatja. A program helyszíne az ajkai  jégcsarnok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában