Régi balatoni népdalok

2022.06.16. 10:00

Nyárköszöntő kórusmuzsika a Járdányi-zeneiskola udvarán

Igazi, jó hangulatú nyárköszöntő kórusmuzsikával fogadták a zenekedvelő közönséget kedden este a Járdányi Pál Zeneiskola udvarán.

Szijártó János

A Tapolcai Kamarakórus a Bárdos-iskola két gyermekkórusával együtt lépett fel

Fotó: Szijártó János/Napló

Több év kihagyás után rendezték meg újra Török Attiláné karnagy ötlete, szervező munkája folytán ezt a remek nyár eleji programot, azonban a Tapolcai Kamarakórus ezúttal két gyermekkórussal együtt szerepelt, a szép számban megjelent hallgatóság nagy örömére. 

A rendezvényen a Bárdos Lajos Általános Iskolából a Kicsinyek Kórusa Sellyei-Cseh Ágnes karnagy vezetésével, az iskola felsőseiből álló Bárdos Lajos Gyermekkórus pedig Király Eszter karnagy vezényletével állt színpadra. A kicsik pezsgő műsorában Daróci Bárdos Tamás Fogócska című műve teljesen magával ragadta a közönséget, míg a nagyok jól felépített repertoárjában Mozart Ó, felvirradt a szép óra című, négy szólamban előadott kórusműve aratott hatalmas sikert. 

A Bárdos Lajos Székhelyintézmény két kórusának diákjai a május végi kulturális bemutató után ismét számot adhattak iskolájukban megszerzett tudásukból. A nyárköszöntő esemény harmadik fellépője a Tapolcai Kamarakórus volt, ők Török Attiláné karnaggyal álltak a színpadra. A hölgyek hozták a tőlük megszokott magas színvonalat, műsorukból nem maradhatott ki az alkalomhoz illő, Oly jó a nyár kezdetű Somorjai-mű (Nyári ének), ám Gorecki Szárnyas pletykája még tovább fokozta az amúgy is kiváló hangulatot. A hangverseny csúcspontjaként az összkar balatoni népdalokból álló vidám összeállítását hallhatták a zeneiskola udvarán megjelent zenekedvelők, szülők, hozzátartozók, s közülük sokan be is kapcsolódtak Török Attiláné karnagy kérésére. 

A precíz, pontos zongorakíséretet Takácsné Németh Magdolna zeneiskolai tanár, a Tapolcai Kamarakórus tagja biztosította. Percekig zúgott a taps, a nyárköszöntő muzsika jó fogadtatásra, értő fülekre talált Tapolcán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában