Korszerű játszóeszközök

2022.06.15. 13:00

Öt helyszínen újultak meg vagy bővültek új eszközökkel játszóterek Veszprémben

Brányi Mária alpolgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretében mintegy 300 millió forintot kapott a városi játszóterek megújítására a VKSZ Zrt. A támogatásból városszerte számos játszótér megújult.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A keretösszegből mintegy 90 millió forint jutott a Jutasi úti lakótelepen lévő öt játszótér felújítására, újjáépítésére vagy bővítésére. A Stromfeld utcában új játszóteret építettek a régi helyett, a Haszkovó utca 33.-nál crossfit parkot alakítottak ki, a Deák iskolánál és a Barátság parkban jelentősen bővült az eddigi játszótér. A Kálvin János parkban a játszótér területe csaknem a kétszeresére nőtt , valamint korszerű fitneszparkot is kialakítottak. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy a lakókörzetek közösségi tereit egyre inkább belakják a veszprémiek. Hozzátette, a játszótereken nemcsak a 3-14 éves korosztályt, hanem a crossfit parkokkal az idősebbeket is megszólítják.

Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta, a játszóterek megújításakor a helyi igényekre alapoztak, és igyekeztek a lehető legtöbb korosztálynak kedvezni, így több helyszínen helyeztek el crossfit eszközöket. Hozzátette, a Deák iskolánál kihelyezett új játszóeszközök a mozgáskorlátozottak által is használhatók. A gyerekeknek szóló eszközöknél a mozgáskoordinációt fejlesztő, kreativitást igénylő eszközöket részesítették előnyben. A vezérigazgató felidézte, a program korábbi fejlesztéseként létesült kutyafuttató Veszprémben, és újult meg az A part alatt – Népmesék játszótér.

A VKSZ Zrt. Veszprémben közel 50 játszóteret üzemeltet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában