Játék a somokozóban

2022.06.28. 07:00

Sószoba készült az ajkai Városi Bölcsőde apróságainak

Összefogással készült el a Városi Bölcsőde sószobája. A cél érdekében dolgoztak együtt a szülők a támogatókkal és a dolgozókkal.

Tóth B. Zsuzsa

Az ajkai bölcsődében összefogással készült el a sószoba

Forrás: Györkös József

Az évek óta tervezett kialakítás mostanra készülhetett el, így a jövőben már megelőzhetnek vele számos egészségügyi problémát. A sószoba kialakítására gyűjtöttek a 100 Gyermek 100 Csoda Alapítványon keresztül, a fenntartó önkormányzat segített, amint a jótékony célú bálok, családi napok bevétele szintén gyarapította az összeget, de a szülők és a dolgozók felajánlásai ugyancsak nem elhanyagolhatók. A Városi Intézményeket Működtető Szervezet munkatársai tevékenysége mellett egy vállalkozás szintén a támogatók sorába lépett. Így egy korábbi játszószoba átalakításával oldották meg, hogy legyen sószobája is az intézménynek, festettek, burkoltak, sótéglafalat építettek be több mint egymillió forint ráfordítással. Továbbá közel kétszázezer forintból kialakították az úgynevezett somokozót, amely a homokozóhoz hasonló módon, de speciális sóval használható. Itt a jótékony hatás a felporzás következtében érvényesül. A sószobát már elfoglalták a gyerekek.  A helyiségbe ősszel egy sókondenzátor beszerzését tervezik, amely a sóionok belélegzésének  hatékonyságát fokozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában