Átadó

2022.06.20. 12:00

Termelői piaccal gazdagodtak a kolontáriak

Piacteret alakítottak ki és adtak át Kolontáron szombaton, ezzel az elmúlt tizenkét év egyik legjelentősebb beruházása valósult meg a településen. Az avatáson több mint száz lakos, közéleti személy, valamint helyi és környékbeli kistermelő és kézműves vett részt.

Rednágel Zsuzsa

Közösségi térnek is kiváló helyszín. A képen balról: Fischli Erika, Horváth Zoltán polgármester, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Bereczky Nóra, a devecseri járási hivatal vezetője, a kivitelezőcég nevében Korcsok Péter, Réfiné Rednágel Veronika Fotó: Rednágel Zsuzsa

A vörösiszap-katasztrófa utáni újjáépítést követő több mint egy évtized elteltével több év gondos tervezést követően, egy vidékfejlesztési pályázatnak köszönhetően gazdagodott a falu a termelői piaccal – mondta Horváth Zoltán polgármester. 
Kovács Zoltán, a térség or­szággyűlési képviselője a választások utáni, Kolontárra történő első látogatása során megköszönte a helyieknek, hogy a faluban is sokan támogatták a voksaikkal, és elmondta, hogy továbbra is nemcsak a rá szavazókat, hanem az egész települést kívánja szolgálni, segíteni. A képviselő a többfunkciós piactér kialakítását méltatta, és elmondta, bízik abban, hogy sokan és jól használják majd a településen élők közül ezt a közösségi térnek is kiváló helyszínt. 
 

Nagy Nándor Richárd plébános ünnepi beszédében az egymás iránti felelősségről, szeretetről és az egységről beszélt. Kifejtette, hogy mindenki, aki hozzátett és ezután hozzátesz ennek a ma avatott térnek a használatához, mind-mind a közösség építő tagjává válik. Ünnepi beszéde végén felszentelte a piacteret, és megáldotta a jelenlévőket. 
Az ünnepélyes szalagátvágást követően Jurina Beáta és Szilinyi Arnold énekesek dalcsokrát hallhatták a résztvevők, majd a helyi és környékbeli kézművesektől vásárolhattak a frissen átadott piactéren. Az ünnepségre kilátogatók egy közös, bográcsokban helyben főzött ebéd elfogyasztásával koronázták meg az eseményt. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában