Bérmálás Tósokberénden

2022.06.01. 12:00

Udvardy György: Életünket ajándékba kaptuk Istentől

A bérmálás szentségében részesültek a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola diákjai vasárnap a tósokberéndi templomban.

Tisler Anna

Udvardy György veszprémi érsek megbérmálta a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola diákjait

Forrás: Gyarmati László

Szentbeszédében Udvardy György veszprémi érsek kiemelte, a mi utunk az Atyához vezet, a földi utunk befejezése nem a halál, hanem az örök élet. Minden cselekedetünk, kötelességteljesítésünk, kapcsolatunk örökké tartó jelentőséggel bír. A Szentlelket akkor kaptuk meg, amikor megkereszteltek bennünket. 
Jézus Krisztus útja leírta a mi utunkat is. Ő az Atyától jött, és az Atyához tért vissza. Együtt élt az emberekkel, tanította őket, átadta Isten szeretetét. 
A bérmálkozó fiatalok valószínűleg elgondolkodtak már azon, hogy mi az élet, miért élünk, miért most élünk, és nem néhány száz évvel korábban, vagy a Föld másik részén. Ezt nem mi határozzuk meg, ezt kaptuk ajándékba Istentől. Ismerjük a tanításait, a törvényeit, érezzük a szeretetét. Ha érezzük, hogy szeretnek, akkor erősebbek vagyunk, bátrabbak, szabadabbak. A szeretet mellett van hitünk és reménységünk. 
Cselekedeteinkkel nem csak el szeretnénk valamit érni, azok a hitünkből fakadó döntéseink. Reménységünk az üdvösségre szól, amit hitünk döntései által valósítunk meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában