A falu jövőjének zálogai

2022.06.25. 08:00

Új játszóteret avattak Pula legkisebbjei számára

Avatások és sok zene színesítette a délutánt a pulaiak napján a közelmúltban.

Tóth B. Zsuzsa

A pulaiak napján felavatták a korszerűsített játszóteret is, amelyet már nagyon vártak a gyerekek

Forrás: Önkormányzat

Az eseményt az önkormányzat és társadalmi szervezetek karöltve rendezték. A programok sora a mostanra korszerűsített játszótér avatásával kezdődött, ahol légvár, arcfestés, fajátékok sora és pónilovaglás is várt a gyerekekre. A Magyar Falu Program hárommillió forintos támogatásával felújított játszótér területét társadalmi munkában tették rendbe a helyiek. 

A Német Nemzetiségi Önkormányzat egy újabb játékkal és pihenőpadokkal gazdagította a teret, amelynek átadását már nagyon várták a gyerekek. Amint azt a polgármester elmondta, a település közel kétszáz lakosa közül 34-en vannak a 18 év alattiak. A gyerekek település jövőjének zálogai. – A játszótér nemcsak gyermekeink örömére szolgál, hanem a felnőttek is kikapcsolódhatnak itt. A terület adottsága más programok megvalósítását is lehetővé teszi – hangsúlyozta Szenger István. 

Forrás: Önkormányzat

A faluház mögötti parkban folytatódtak a programok, a polgármester köszöntötte a vendégeket, akik nagy része helyi volt, de az ünnepségre ellátogatott néhány rokon és több nyaralótulajdonos is. A polgármester beszédében kiemelte az ilyen és hasonló események közösségépítésben játszott jelentős szerepét, és örömét fejezte ki, hogy a falu lakosságának több mint fele együtt ünnepel. 

Az egybegyűltek csocsóztak, pingpongoztak, zenélt az Acoustic Session, fellépett az úrkúti Orfeum Operett Musical Társulat. A májusfa kidöntése után közös vacsora volt, majd este az Esztám Band zenélt. A jó hangulatú beszélgetés éjfélig kitartott, többen nótáztak vagy az égen kémlelték a csillagokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában