Fejlesztés

2022.07.13. 17:24

A Szent György-hegynél épül a kerékpárút

Dolgoznak a munkagépek és a szakemberek a Szent György-hegynél, szemmel láthatóan jó ütemben halad a Tapolca-Szigliget közötti kerékpárút kialakítása.

Szijártó János

A Szent György-hegy északról oldalán, a raposkai téglagyár közelében lévő szőlőtáblák között építik a kerékpárutat

Forrás: Szijártó János/Napló

gy tűnik, a Tapolca, Raposka, Hegymagas és Szigliget települések által alkotott konzorcium elképzelése 2016-os elindulása után végre révbe ért. Hat évvel ezelőtt Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 415 millió forintos pályázati keretet biztosított a beruházáshoz. Azonban ez a keret az építőipari árak emelkedése miatt kevésnek bizonyult, így a kormány segítségére is szükség volt a régi álom megvalósulásához. A projekt a Széchenyi 2020 program által, mintegy 943 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével jöhet létre és a tervek szerint idén novemberben már használhatják a bringások. A négy érintett település, Tapolca, Raposka, Hegymagas és Szigliget pedig nagy lépést tett a turizmus erősítése érdekében. 

Forrás: Szijártó János/Napló

A kilenc kilométer hosszú kerékpárút nyomvonala Tapolcáról a Kisapáti felé vezető aszfaltos úton indul el, majd a Szent György-hegyet északról megkerülve ér ki a raposkai téglagyárnál. Ott a település meglevő útjain halad, és a kultúrháztól szintén a meglévő úton tekerhetnek tovább a biciklisek Hegymagasra. Innen Szigligetig a lápos területen, földúton fut a nyomvonal, ami a Ciframajornál éri el a 71-es számú főútvolanat és a Balatoni kerékpárutat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában