Semmelweis-nap

2022.07.08. 17:30

Balatonfüred kiváló egészségügyi dolgozóit köszöntötték

Magyar Cecília háziorvos és Bene Zoltánné szakasszisztens Balatonfüred egészségügyéért díjat vehetett át Bóka István polgármestertől a Semmelweis-, illetve a magyar egészségügy emléknapja alkalmából Balatonfüreden, a Vitorlás étteremben.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Elhangzott egyebek mellett, Magyar Cecília háziorvos Balatonfüred legnagyobb, legnépesebb háziorvosi körzetét vezeti, ahol több mint 3000 ember ellátását végzi. Betegeivel kiváló kapcsolatot épített ki, mely gyorsabb és hatékonyabb gyógyulásukat szolgálja. Szakmai munkája elismeréseként korábban megkapta a megyei Csillag József-díjat. Társadalmi munkában 2005-től vezeti a balatonfüredi Gyöngyvirág Onkológiai Klubot.
Bene Zoltánné 35 éve szinte folyamatosan a nőgyógyászati szakrendelésen dolgozik szülésznő szakasszisztensként, több szakrendelésen folyamatosan helyettesített, jelenleg az urológiai rendelés nővére is, kiváló ambícióval, hozzáértéssel.
A rangos Semmelweis-napi elismerést a humánerőforrás-bizottság javaslatára a képviselő-testület ítéli meg annak a szakembernek, aki kiemelkedő érdemeket szerzett, illetve az egészségügyi tevékenységet huzamos ideje és magas színvonalon végzi.
Az ünnep alkalmából Bóka István polgármester, Ács Károly főorvos, a balatonfüredi rendelőintézet vezetője és Csécsei Éva pszichiáter mondott ünnepi köszöntőt, melyben méltatták a díjazottakat, illetve a magyar egészségügy dolgozóit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában