Életmentő készülék

2022.07.07. 21:00

Biztonságos a strandolás Balatonalmádiban

Életmentő készüléket, egy defibrillátort adományozott a Felnőttkorú Veleszületett Szívbetegek Alapítványa képviseletében Kádár Krisztina elnök és Hartyánszky István kuratóriumi tag a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület részére, melyet Balogh Csaba, az egyesület elnöke vett át.

Kovács Erika

A Balatonalmádiban működő polgárőr egyesület és vízimentő szolgálat tagjai, valamint az önkormányzat munkatársai az életmentő készülékkel Fotó: Önkormányzat/Tabányi Katalin

Ez a készülék évközben a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégiumban teljesít szolgálatot vigyázva a diákokra, nyáron pedig áthelyezik a Káptalanfüredi nagy strandra, hogy ott még biztonságosabbá tegye a nyaralást, illetve pihenést az emberek számára. A defibrillátort Balogh Csaba, a Polgárőr Egyesület elnöke Csapó Sándor vízimentő polgárőrnek adta át a Káptalanfüredi Strand Vízimentő Szolgálatának használatra. Az átadáson jelen volt a balatonalmádi képviselő-testület tagja, Kajári Gyula valamint a strandreferens, Kovácsné Vörös Szilvia. Az eszköz egy modern készülék, automatikusan működik, magyar nyelven ad utasításokat és gyermek újraélesztésére is alkalmas. Balatonalmádiban a Wesselényi és a Budatava strandon is van defibrillátor, így a város minden fürdőhelyén a legnagyobb biztonságban érezhetik magukat a vendégek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában