53 várakozóhelyet hoznak létre a Hallén

2022.07.04. 14:05

Bővül a parkolók száma a Jutasi úti lakótelepen

Több mint ötven parkolóhelyet alakítanak ki a Halle utcában, a beruházás ebben a hónapban kezdődik és októberig tart.

Marton Attila

Forrás: Archív

Forrás: Archív

A Halle utca 5. előtti útszakaszon 53 merőleges várakozóhelyet hoznak létre, tájékoztatott az önkormányzat hétfőn. Közölték, a parkolók építése miatt megszűnik az úttest melletti zöldsáv, és átépítik a járdát.

A közvilágítási oszlopok maradnak a jelenlegi helyükön, 1,5 méter széles szegélyes szigettel elválasztva a parkolóktól. Az északi oldali merőleges parkoló keleti irányban négy parkolóhellyel bővül. Az épületek bejárataihoz vezető behajtók megmaradnak, és a beavatkozás miatt nem vágnak ki fát. Az érintett terület nyugati oldalára szelektív hulladékgyűjtő sziget és szemetes konténer kerül. Az önkormányzat arról is tájékoztatott, hogy a munkálatok alatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani, de arra törekednek, hogy az építés során a forgalom minden irányban folyamatosan fenntartható legyen.

A területen a parkolóépítés alatt az engedélyezett sebesség 30 kilométer per óra lesz, és az érintett útszakaszon előzni tilos tábla kerül ki. A beruházást a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával végzik el, a munkálatok a napokban kezdődnek el, és a fejlesztés várhatóan októberben fejeződik be. Az építkezés miatti kellemetlenségekért az önkormányzat a lakók és a közlekedők megértését és türelmét kéri.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában