Sör, streetfood és rockabilly

2022.07.15. 10:00

Csütörtökön hivatalosan is kezdetét vette a VIII. Alsóörsi Sörfesztivál - VIDEÓ

Mintegy 30 sörfőzde több mint 100 féle, magyar, cseh, belga, angol és német sörét kínálják az alsóörsi fesztiválon, ami nyolcadik alkalommal nyitotta meg kapuit meg július 14-én a Sirály parkban.

Horváth László

Fotó: Horváth László/veol.hu

Az italok mellett sörkóstolókkal, street fooddal és klasszikus fesztiválételekkel várják a kilátogatókat.

A fesztivál ötlete Kóczián László helyi vállalkozótól származik, aki még évekkel ezelőtt a település vezetésével együtt úgy gondolta, egy borvidéken is jól megfér egymás mellett a balatoni bor és a hideg sör egy forró nyári napon. A vállalkozó lapunknak elmondta, nyolc évvel ezelőtt még a programok és a koncertek vonzották ki az embereket, idén pedig a kisüzemi és kraft sörök kínálata.

Kóczián László, főszervező és Ferenczy Gábor, alpolgármester
Forrás: Horváth László/veol.hu

Ferenczy Gábor alpolgármester hozzátette, nagyon örülnek, hogy idén is a település adhatott otthont a rendezvénynek, hiszen most is hatalmas az érdeklődés iránta, nemcsak az alsóörsiek és az ott nyaralók, hanem a szomszédos települések lakói körében is. 

Csütörtökön a Dynamite Dudes szolgáltatta az őrült rockabillyt a vendégeknek. A sörfesztivál július 17-ig várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában