Telekom

2022.07.16. 19:52

Lékai Máté távozhat a Veszprém kézilabdacsapatától

Sajtóértesülések szerint Lékai Máté nyolc év után távozhat a Telekom Veszprém férfi kézilabda-csapatától és a lengyel Orlen Wisla Plocknál folytathatja pályafutását, számolt be róla az MTI.

MTI

Forrás: MTI

A lengyel Sportowe Fakty című hírportál szerint már a Bajnokok Ligája júniusi négyes döntője előtt is hallani lehetett a 34 éves irányító esetleges klubváltásáról, de ez akkor még csak vágyálomnak tűnt a lengyel együttes számára, most viszont felerősödtek az erről szóló hírek. Ezt igazolja az RT Handball nevű oldal értesülése is.

Lékai távozását indokolhatja, hogy az egy évvel ezelőtt kinevezett Momir Ilic vezetőedzőtől meglehetősen kevés játéklehetőséget kap Veszprémben. A bajnoki döntő visszavágóján nem szerepelt csapata keretében, a BL-elődöntőre ugyan benevezték, de nem lépett pályára.

A Sportowe Fakty cikke szerint szenzációs lépés lenne a Lengyel Kupa-győztes klub részéről Lékai megszerzése, hiszen ő lenne az elmúlt évek egyik legjelentősebb erősítése Plockban. A csapatnak azért van szüksége irányítóra, mert a spanyol Niko Mindegia térde súlyosan megsérült, és legkorábban a következő szezon második felében térhet vissza a pályára. A posztján a volt szegedi orosz Dmitrij Zsitnyikov, valamint a Veszprémtől kölcsönbe érkezett Fazekas Gergő vár bevetésre, de az együttesre a korábbinál nagyobb terhelés vár a következő hónapokban, hiszen újra elindulhat a Bajnokok Ligájában.

A 147-szeres válogatott Lékai régebben a PLER KC, a Pick Szeged, valamint a szlovén RK Celje játékosa volt, a veszprémieket 2014 óta erősíti. A Wisla Plock spanyol vezetőedzőjével, Javier Sabatéval a magyar válogatottnál és Veszprémben is dolgozott együtt. A jelenlegi szerződése jövő nyárig szól, ám a cikk szerint ennél is komolyabb akadálya lehet a klubváltásnak, hogy a felesége, Kiss Ramóna televíziós műsorvezető a munkája miatt nem tudna az irányítóval tartani Lengyelországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában