Légvárak, főzőverseny

2022.07.05. 20:00

Remek hangulatban fesztiváloztak az úrkútiak

Kitüntetésekről és kikapcsolódásról szólt a szombati nap az úrkútiak számára. A falunapi hagyományokra épülve, második alkalommal zajlott az Úrkúti fesztivál az önkormányzat szervezésében. Légvárak, főzőverseny és remek hangulat jellemezte a hétvégét.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Forrás: képviselői iroda

Fülöp Zoltánné polgármester úgy fogalmazott, hogy a falunapokon, fesztiválokon minden résztvevő nyertes, mindenki megoszthatja a jókedvét ismerőseivel, barátaival. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a program összeállításában közreműködtek. - A mai nap az Úrkút Községért díszoklevelek átadásának ünnepélyes pillanata is - mondta a polgármester. Rostási József úrkúti lakos javaslata alapján a képviselő-testület a faluközösség életében példaértékű munkájáért Úrkút Községért díszoklevélben részesítette Somogyi Imrénét, aki ma már az Úrkúti Faluvédő és Kulturális Egyesület elnöke is. 
Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője elmondta, mindig öröm számára, ha meghívást kap ebbe a takaros faluba, mert csodálatra méltó a helyiek összetartozása, amit minden évben meg is tapasztal. 

Forrás: képviselői iroda

A II. Úrkúti Fesztivál alatt minden korosztály megtalálta a kedvére való programot. A délelőtt az egészség és a sport jegyében telt. A falufutás előtti bemelegítést Klespitz Kata tartotta meg. Az úrkúti háziorvosi rendelőintézet dolgozói vérnyomást, vércukorszintet, koleszterint mértek a vállalkozó kedvű helyieknek, de EKG-vizsgálatot is végeztek, ha igény volt rá. Akik egy kis kellemes kikapcsolódásra vágytak, három turnusban hallgathattak tibeti hangfürdőt. 
Kora délután, a pörköltfőző versenyen kiválasztott falu pörköltjét Jó ebédhez szól a nóta címmel, Bódi Lajos és zenekara kíséretével szolgálták fel a rendezvényen részt vevőknek. 
A nap folyamán fellépett még az Úrkúti Nemzetiségi Asszonykórus, az Úrkúti Nemzetiségi Tánccsoport, az Acro Dance Sportegyesület és Dávid Roland is. Az est záró akkordjaként a fergeteges fesztiválhangulatról Delusha Gjon, a Hősök együttes, Pixa, Sterbinszky és Mynea gondoskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában