Körkép

2022.07.01. 14:00

Mennyibe kerül a fagyi? Hol a legfinomabb a lángos? Körbenéztünk a Balaton partján (Videó!)

A Balatonhoz közel élők szerencsés helyzetben vannak így, kánikula idején, hiszen csak leugranak a vízpartra fagyizni egyet…

Horváth Virág

Fotó: Horváth Virág/veol.hu

Vagy nem, ahogyan a korábbi cikkeinkből már kiderülhetett, nem olyan egyszerű kijutni Veszprémből a hétvégén autóval, nekünk legutóbb a 30 perces utat közel egy óra alatt sikerült megtennünk, és, ha a tömeg nem is frusztrál mindenkit, a magas árak biztosan nem derítenek jókedvre senkit.

Ennek ellenére továbbra is csodálatos a Balaton, kellemes a víz hőmérséklete, érdemes csobbanni egyet, de minket azért mégiscsak érdekelt az a fránya fagyi és lángos, úgyhogy Balatonalmádiban, Balatonfüreden és Balatonfűzfőn is szerencsét próbáltunk.

Balatonfüreden kezdtük a túrát, itt sajnos nem ettünk lángost, de az egyik közkedvelt büfében 1500 forint volt az ára, és a többi partmenti árus sem adta lejjebb sokkal az árát. Emellett, ha valaki a csavaros olasz fagylalt szerelmese, Füreden a kis adag (10 dkg) 700 forintba kerül, a nagy adagnál pedig a szemünket is becsuktuk, inkább ettünk volna lángost.

 

Szintén a sétányon kicsivel arrébb a gombócos fagyizónál (szép, nagy választékkal) már beszerezhettünk egy-egy gombóc fagyit 400 forintért. Annak viszont, aki unja a megszokott pisztácia-citrom kombinációt, egészen el kell gyalogolnia a korzóig, ahol továbbra is kapni a világ legfinomabb fagyiját, a 2020-as év fagylaltja győztes Passió karamellt (amiről itt írtunk korábban). Bizony, 480 forintba kerül, de minden fillért megér.

Balatonalmádiba mindig öröm visszatérni, barátságosak az emberek, zöldek a parkok, strandröplabdáznak a fiatalok, és csupán 900 forint egy szép nagy lángos. Szigorúan véve a parton nem találtunk fagyizót, igaz a strand területére nem merészkedtünk be, emiatt „csak” a Városház téri elképesztően finom fagyikból tudtunk enni. Egyébiránt Fabó Péter – immár megválasztott – polgármester Fűre lépni szabad kampányzáró rendezvényére is sikerült belesnünk, ami csupán azért lehet érdekes, mert Tornyos Balázs omlós barbeque oldalast készített, amit nem tudtunk kihagyni a gasztronómiai körképből. BBQ oldalast készített jalapeno paprikával, saját BBQ szósszal, coleslaw salátával. Smokerben 6 órán keresztül sült az oldalas, a végén a szószt a séf rákaramellizálta a hús tetejére. A coleslaw-ba káposzta, répa, hagyma, majonéz, tejföl és almaecet került.

A kiadós vacsora után már nagyon vágytunk arra az igazi, nosztalgikus, hatalmas, balatoni lángosra, ezért célirányosan Szabihoz mentünk Balatonfűzfőre a Tobruki Strandra. Itt a sajtós-tejfölös 1300 Ft, de az ízélmény megfizethetetlen. Nemrég Füreden, Zircen és Tapolcán is jártunk fagyizni >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában