A V4 országaiból

2022.07.19. 13:00

Településvezetők és energetikai szakemberek látogattak el a pápai repülőtérre

A V4 országok önkormányzati szövetségeinek energiahatékonysági workshopján részt vevő településvezetők és szakemberek látogattak el az MH Pápa Bázisrepülőtérre július 12-én – számolt be a honvedelem.hu.

Napló

Forrás: honvédség/Dévényi Veronika

A Pápán szervezett konferencián magyar, szlovák, cseh és lengyel polgármesterek, illetve energetikai szakemberek vitatták meg az energiaszektor szempontjából az önkormányzatok előtt álló jövőbeni kihívásokat és azok lehetséges megoldásait. A workshop résztvevői látogatást tettek az MH Pápa Bázisrepülőtéren is, ahol Magasy Zsolt ezredes, a katonai szervezet parancsnoka fogadta őket.
A bázisparancsnok ismertette a repülőtéren végzett fejlesztéseket, az alakulat feladatrendszerét, majd körbevezette a csoportot a bázison. A látogatás során megtekintették az utasforgalmi terminált, a hangárt és az ott állomásozó repülőeszközöket, a tűzoltó szolgálatot, a Légiforgalmi Irányító Központot, végül a Pápán települő Boeing C-17 Globemaster III típusú, nehéz szállító repülőgépeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában