Pedagógusok elismerése

2022.08.31. 14:00

A Jendrassik-Venesz Technikum két oktatója vehetett át Pro Meritis kitüntetést

Az önkormányzati elismerést Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz–KNDP) adta át Szathmáryné Vöröskői Teréziának, az iskola nyugdíjba vonuló pedagógusának, és Pribelszki János igazgatóhelyettesnek. 

Marton Attila

A méltatásban elhangzott, Szathmáryné Vöröskői Terézia magyar nyelv és irodalom, orosz nyelv és irodalom, valamint német nyelv és irodalom szakos oktató pályakezdésétől, 1982 óta megszakítás nélkül tagja a Jendrassik-Venesz Technikumnak, amelynek szaktanárként és pedagógusként mértékadó személyisége volt nyugdíjba vonulásáig. Felkészültsége, szakmai tapasztalata és emberi tulajdonságai mintául szolgálnak a fiatalabb oktatói generációknak.

Eredményes, példaértékű munkája alapján 2010-től a tanácsosi cím tulajdonosa. Pedagógusi pályája során Szathmáryné Vöröskői Terézia mint szaktanár, osztályfőnök, munkaközösség-vezető és mentortanár kimagasló pedagógusi, szakmai, módszertani felkészültségről, rátermettségről tett tanúbizonyságot. A napi feladatokon túl nagy gondot fordított a tehetséggondozásra. Tanulói német nyelvből minden évben kiváló eredményt értek el az érettségi és a szakmai vizsgákon. Szathmáryné Vöröskői Terézia különös empátiával és szakértelemmel segítette a kiemelt figyelmet igénylő tanulók nyelvi és mentális fejlődését. A tanulókat egymás elfogadására, tiszteletére, kölcsönös támogatására, előítélet-mentességre nevelte.

Pribelszki János, az intézmény általános igazgatóhelyettese magyar nyelv és irodalom-történelem szakos középiskolai tanár végzettséggel kezdett tanítani, amelyet a későbbiekben kiegészített társadalom- és állampolgári ismeretek szakon szerzett egyetemi diplomával, majd megszerezte a pedagógus szakvizsgát is, később szakvizsgázott pedagógus, közoktatási vezető szakképesítést szerzett.

 

A díjazott pedagógus 1989-ben magyar-történelem szakos tanárként kezdte munkáját az akkori veszprémi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézetben. 1992-től igazgatóhelyettesként folytatta munkáját a szakképző intézményben, ahol azóta az összes jelentős innováció bevezetésében, megvalósításában tevékeny részt vállalt. 2010-ben a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola igazgatója lett. Intézményvezetőként folyamatos fejlesztette a külső kapcsolatokat a PR-munkában, valamint az eredmények elérésében és megismertetésében. Évek óta aktívan vállal feladatokat az Oktatási Hivatal által szervezett közép és emelt szintű érettségi vizsgák lebonyolításában. 2020 szeptemberében megszerezte a Mesterpedagógus fokozatot. Elhangzott, Pribelszki János a nevelés és tanítás eredményességét szolgáló innovációs tevékenységet választotta mesterpedagógus fokozat profiljának, amelynek keretében helytörténeti foglalkozásokat szervez a tanulók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában