Lóerő

2022.08.21. 16:00

A légkondi zúg - A motor dorombol: Kipróbáltuk az új elektromos buszokat Veszprémben (VIDEÓ)

Június végén öt tisztán elektromos, alacsony padlós MAN Lion's City 12E típusú szóló busz állt forgalomba Veszprémben a V-Busz Kft.-nél.

Horváth László

Fotó: Horváth László/veol.hu

 Polgári István, a V-Busz Kft. ügyvezetője korábban lapunknak elmondta, mind az utasok, mind a sofőrök részéről nagyon kedvezőek a tapasztalatok, a buszok kényelmesek, komfortosak, csendesek és esztétikusak. Üzemeltetési oldalról a buszok eddig beváltották a hozzájuk fűzött reményeket: stabilan, komolyabb meghibásodások nélkül, gazdaságosan üzemeltethetők – fogalmazott. 

A hét folyamán mi is megnéztük magunknak az új buszokat. Utunkon Máté Gyula járművezető volt kísérőnk, aki elmondta, az új elektromos buszok valóban jóval csendesebbek, a légkondi hangosabb gyújtás után, mint maga a motor. Kérdésünkre, hogy sofőr szemmel különbözik-e a vezetési élmény, azt felelte, azon kívül, hogy kicsivel magasabb maga a busz (az akkumulátorok a jármű tetején helyezkednek el), nincs eltérés. 

A buszokat naponta töltik, így mindig úgy állnak forgalomba, hogy a napi feladataikat maradéktalanul el tudják végezni, és elmondta, az öt elektromos busz egyikével sem adódott még probléma, mióta üzembe helyezték őket.

Ha kíváncsiak vagyunk, mégis mennyire halkak a valóságban, e-buszokkal jellemzően a 1-es, 2-es, 5-ös, 7-es, 8-as és 10-es vonalakon találkozhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában