Nyárbúcsúztató

2022.08.29. 14:00

Ajándék vasárnap: lakótelepi napot rendeztek Balatonfüreden

Gazdag rendezvénysorozattal, kitűnő ételekkel és finom limonádékkal ajándékozták meg az embereket Balatonfüreden, a város egyetlen lakótelepén.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly/Napló

A reggeli megnyitón kiderült, a városrész önkormányzati képviselői, Pálffy Károlyné főszervező és Gáspár Ákos, a rendezvény társszervezője idén vasárnap 22. alkalommal szervezték meg a rendezvényt a lakótelepen élő, mintegy négyezer embernek, köztük sok családnak, kisgyermeknek.

– Ez közösségi rendezvény, amellyel megmozgatjuk az embereket, így találkozhatnak, beszélgethetnek egymással, finom ételeket, italokat kínálunk nekik, meg apró ajándékokat, így otthon lehet hagyni a pénztárcát, fogalmazott Pálffy Károlyné. A rendezvény iránt rengetegen érdeklődtek, sokan érkeztek a városból és a környékről, például Csopakról, Paloznakról, Alsóörsről.

 

A programok közül nagyon népszerűek voltak egyebek mellett a gyerekeknek való kézműves foglalkozások, a pedálos gokartok, az ügyességi játékok, a helyi közösségek előadásai, a táncosok és Király Ádám tangóharmonikás műsora. Eljöttek a rendőrök, akik külön kutyás bemutatóval is készültek, és a gyerekek nagy örömmel ültek fel a rendőrmotorokra. Közelről meg lehetett nézni a légi mentők helikopterét, a szárazföldi mentőket, a tűzoltókat, bemutatkozott a helyi ebmenhely, melynek működését adománnyal lehetett segíteni. Sokan vettek részt a környezetvédelmi társasjátékban, szép műsort adtak a balatonfüredi vegyeskar és a helyi néptáncegyüttes csoportjai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában