Reformerek Párt

2022.08.18. 13:40

Aláírásgyűjtés Udvardy György érsek elmozdítása érdekében

A Reformerek Párt online aláírásgyűjtés indított a veszprémi érsek leváltására, jelentették be sajtótájékoztatón.

Napló

A vár, a székesegyház sorsa akkor kezdte el aggasztani a veszprémieket, amikor februárban megjelentek a tervek. Elindultak az érdeklődők, hogy megtudják, tényleg kiüresített falanszterré kívánja-e alakítani Udvardy György érsek a Szent Mihály székesegyházat? Válasz nem született – emlékeztetett a Reformerek Párt elnöke. Varga-Damm Andrea megjegyezte, a tervezett átalakítás ellen petíciók születtek, volt egy szakmai konferencia is, megfogalmazták, hogy elejét kell venni a tervezett átalakításnak.

Mint mondta, egy-két civil tagja kivételével, a képviselőtestület sem állt ki az értékek védelméért. A sokasodó negatív élmények bővültek azzal, ahogyan Udvardy György eltávolította Veszprémből nyugalmazott elődjét, Márfi Gyulát. Szerinte Udvardy érsek úr nem építő, mintha az egyházmegye lelki életének kiüresítése lenne a célja.

- Kezdeményezzük, hogy Udvardy György érsek urat hívják vissza tisztségéből – tette hozzá Kovács Rajmund alelnök, önkormányzati képviselő. Elmondta, álszent dolognak tartja a közéleti személyiségek elmúlt napokban tapasztalt világhálós megnyilvánulásait. Ez akkor lett volna hatásos, ha időben történik és megelőzhető velük Márfi Gyula érsek távozása.

A Reformerek Párt online petíciót indít, hogy meggyőzzék a szentatyát a veszprémi érsek leváltásáról. Az online aláírásgyűjtés két hétig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában