Fejlesztés

2022.08.25. 20:00

Átadták a megújult Fenyveserdő Bölcsődét Pápán

A megújult Fenyveserdő Bölcsőde átadóünnepségét csütörtök délután tartották. Az alkalmon Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás, Pápa polgármestere és Tóth Kata, a Pápai Egyesített Bölcsődék intézményvezetője köszöntötte a résztvevőket.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Pápa Város Önkormányzata mintegy 550 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert el a TOP második körös kiírásán A családbarát munkába állást segítő korszerű intézményi környezet kialakítása a Külső-Várkertben című projektjével, melynek köszönhetően teljes egészében megújult a létesítmény. A beruházás keretében elvégezték többek között a külső homlokzat és a tető hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, a csoportszobákban a padlófűtés kialakítását, a gépészeti és a villamos rendszer felújítását. A belső átalakításokkal új csoportszoba, gondozónői öltöző, közösségi tér, illetve melegítőkonyha jött létre, az akadálymentes közlekedést két új rámpa kiépítésével biztosították, emellett eszközbeszerzést is végrehajtottak. 

Szép számú érdeklődő vett részt az átadóünnepségen 
Fotós: Polgár Bettina/Napló

A projekt eredményeként a Fenyveserdő Bölcsőde 14 kisgyermekkel többet tud ellátni, a létesítmény így összesen 98 fő fogadására vált alkalmassá.  

Az átadóünnepségen Kovács Zoltán kiemelte, az elmúlt időszakban több alaklommal is szemügyre vették, hogy halad a munka, és kíváncsian várták, milyen lesz a végeredmény, hiszen jelentős változásokon esett át 1979-ben épült létesítmény. 

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő 
Fotós: Polgár Bettina/Napló

Az országgyűlési képviselő rámutatott, a kormányzat fontos célja a gyermekintézmények megújítása. Hozzátette, jó néhány ilyen jellegű intézmény megújult már a városban, a Fenyveserdő Bölcsőde felújítása pedig egy fontos mérföldköve ennek a programnak. 

Áldozó Tamás hangsúlyozta, a közelmúltban készült a városban egy ezer főt megszólító közvéleménykutatás, mely azt a célt szolgálta, hogy megismerjék a pápaiak vélemény, miként vélekednek az elkészült beruházásokról, illetve a jövőt illetően milyen prioritásokat határoznának meg. A visszajelzések alapján a bölcsődefejlesztés ezek között kiemelt helyet foglalt el, és nagyon sokan családbarátként jellemezték a várost. A polgármester úgy fogalmazott a városi beruházások sorával azt szeretnék felmutatni, hogy kifejezetten a családokat tekintik a fejlesztések célközönségének. 

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere
Fotós: Polgár Bettina/Napló

Tóth Kata köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának és a pápai önkormányzatnak, amiért minden segítséget megadtak annak érdekében, hogy a szülők a család és a munka közötti egyensúlyt megtalálhassák, és a munkavégzésük alatt biztonságban, jó körülmények között tudhassák gyermekeiket. 

Tóth Kata, a Pápai Egyesített Bölcsődék intézményvezetője 
Fotós: Polgár Bettina/Napló

Hozzáfűzte, a megújult épület méltó környezetet teremt ahhoz, hogy a gyermekek gondozása és nevelése magasabb színvonalon folytatódhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában