Közlekedés

2022.08.23. 17:00

Balatoni vonatok és buszok menetrendváltozása

Balatoni vonatokat és buszokat is érinti az augusztus 29-én életbe lépő változás.

likeBalaton.hu

Forrás: pixabay.com

Balatoni vonatokat és buszokat is érint a menetrend változása

Augusztus 29-től életbe lép a 2021/2022-es menetrend szokásos, harmadik módosítása, amely több – főként regionális vasútvonalon – hoz jelentős menetrendi fejlesztéseket az átszállási lehetőségek javításával és a kínálat bővítésével. Hatásosabb év közbeni menetrendi újításokat vezet be a vasúttársaság.

A Székesfehérvár-Komárom és a Miskolc-Nyékládháza-Tiszaújváros vonalakon a korábbi évekhez képest többszörösére nő a vasúti eljutási lehetőség a kétórás ütemre hangolt menetrend révén, Villányt és Mohácsot pedig ismét csak vonatok kötik össze a pótlóbuszok helyett. Hét regionális vonalon is jobban igazodik a menetrend az utazási szokásokhoz, igényekhez. Az oroszlányi, a lajosmizsei-kecskeméti, a szegedi, a debreceni és a Székesfehérvár-Tapolca közötti vonalakon is módosul egyes vonatok közlekedése.

A regionális vasúti kínálatot fejleszti az év közbeni menetrendi módosítás

Forrás: MÁV

Sűrűbb vonatközlekedés több regionális vonalon

Forrás: MÁV

A Volánbusz balatoni menetrendi fejlesztései: bővülő járati kínálat Székesfehérvár és Veszprém között

A reggeli hivatásforgalmi időszakban több járat közlekedik Székesfehérvárról Veszprémbe azáltal, hogy a Várpalota-Nagykanizsa viszonylatban naponta közlekedő járat meghosszabbított útvonalon Székesfehérvárról indul reggel 5:25-kor. Bővítve az eljutási lehetőségeket új járat indul továbbá naponta 5:45-kor Székesfehérvárról Várpalotán át Veszprémbe.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában