Helyi közélet

2022.08.06. 21:00

Bányásznapi programsorozat

Padragkút városrészben a bányaüzemi emlékműnél kezdődik a bányásznapi rendezvénysorozat szeptember másodikán délután fél négykor.

Tisler Anna

Zenével ébreszti Csingervölgy, Bányásztelep, Padragkút és a belváros lakóit az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar szombaton reggel 7 órától. A program délután 3 órától a Hild parkban, fél négykor Csingervölgyben, a Bányászati Múzeumban koszorúzással  folytatódik. Padragkúton a Bányász Kegyeleti és Emlékparkban 4 órakor Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter mond beszédet. A program a csingervölgyi közösségi ház mögötti színpadnál folytatódik. Vollár Attila, a Bakonyi Erőmű Rt. vezérigazgatója fél ötkor mond ünnepi köszöntőt, majd kulturális műsor várja az érdeklődőket. A Parkerdőben az 1909-es bányaszerencsétlenség 55 áldozatának emlékhelyéhez este 8 órakor indul a fáklyás felvonulás. Vasárnap a csingervölgyi kápolnában a fél kilenckor kezdődő szentmisén a bányászokról emlékeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában