Iskola

2022.08.30. 14:00

Felkészültek a tanévkezdésre Pápán

A Pápai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézményekben a nyári karbantartási munkálatok előkészítése és tervezése az elmúlt években kialakult jó gyakorlat alapján történt - tájékoztatott Egyházi Andrea tankerületi igazgató.

Polgár Bettina

Forrás: pixabay.com

Megtudtuk tőle, idén nyáron is számos felújítási, karbantartási munkálatot végeztek el az iskolákban. - A nyári karbantartási munkálatokra több mint 45 millió forintot fordítottunk saját költségvetési forrásból.  Ebből az összegből a minden intézményre kiterjedő általános karbantartások, festési munkálatok mellett számos intézményünkben a padozat felújítása és a villanyszerelési munka is megtörtént. Kiemelt hangsúlyt fektettünk a mellékhelyiségek, vizesblokkok karbantartására, tisztasági festésére - hangsúlyozta.

Egyházi Andrea hozzátette, az idei nyáron a Pápai Tankerületi Központ számos iskolájában biztonságtechnikai fejlesztéseket is végeztek: három telephelyen került sor riasztórendszer kiépítésére, valamint a tűzvédelmi rendszereket is felújították. Kiemelte, jelenleg 1,2 millió forint értékben van folyamatban iskolabútorok beszerzése.

- A Magyar Falu Programban, kormányzati támogatással, összesen közel 130 millió forintból négy intézményben tudtunk iskolafelújítási munkálatokat megvalósítani, amelyet a tankerületi központ saját költségvetéséből több mint tízmillió forinttal egészített ki. A fenti összegből a Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola dr. Szalai Miklós Tagintézményének kisiskola épületében a villamoshálózatot és a folyosó padlózatát újítottuk fel. A Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermi épületrészének tetőszigetelését, valamint homlokzatfelújítását végezzük el, a Csóthi Géza Általános Iskolában a tetőzetet újítjuk meg, nyílászárókat cserélünk, valamint az épület utcafronti homlokzatát festjük ki. Szintén ebben a programban a vaszari Ihász Gábor Általános Iskolában a tornaterem öltözőit korszerűsítettük, nyílászárókat cseréltünk, belső terek újultak meg és új bútorokat is beszereztünk - zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában