Közösségépítés

2022.08.09. 17:30

Jutalmazták a Bakonybélért végzett önkéntes munkát

A falunapon jutalmazták Bakonybélben a településért végzett önkéntes munkát. Márkus Zoltán polgármester és Nagy Árpád alpolgármester adott át kitüntetést a háziorvosnak, elismerő díszoklevelet a közösségépítésben, a faluszépítésben részt vevőknek.

Rimányi Zita

Forrás: Bakonybéli önkormányzat, Felföldi Andrea

Bakonybél életében mindig fontos szerep jutott a faluközösség érdekében végzett, önként vállalt munkának. Ennek eredménye nem mindig látványos, ha például egy rendezvény szervezéséről és akadálymentes lebonyolításáról van szó, az már inkább, ha a falu rendezettségét, szép megjelenését szolgáló virágosító munkáról. Mindegyik számít. Ennek jegyében a 2018-ban az önkormányzat és a Szent Mauríciusz Monostor által alapított Bakonybélért Emlékérmet Kozma Zoltán háziorvos érdemelte ki ezúttal. Több mint három évtizede szolgálja a falu lakóit. Betegeit empátiával kezeli, ismeri életkörülményeiket, hozzátartozóikat, sokszor több generáción keresztül a családtagokat. Nemcsak orvos, hanem gyógyító. Ha a beteg kórházba kerül, telefonon vagy személyesen érdeklődik állapota felől. 

A Bakonybélért Emlékérmet Kozma Zoltán háziorvosnak Márkus Zoltán polgármester és Nagy Árpád alpolgármester adta át
Forrás: Bakonybéli önkormányzat, Felföldi Andrea

Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint rendszeres szakmai továbbképzések, tapasztalatcserék révén követi és alkalmazza az orvostudomány újabb eredményeit. Az orvosi rendelőt olyan diagnosztikai eszközökkel látta el, amelyek nemcsak az orvosi munkát, a páciensek kényelmét és kímélését is szolgálja. Ebben a bakonybéli rendelő felülmúlja a hasonló települések rendelőinek színvonalát. A doktor minden pályázati lehetőséget megragad a fejlesztésre. Rendszeresen vállal előadásokat, beszélgetéseket a helyi közösségekkel, kezdeményezi a lakosság tájékoztatását a jogszabályi, működési változásokról. Szervezte a Három generációval az egészségért programsorozatot, egészségnapot, sportolási és edzési lehetőségeket. Nem volt olyan jótékonysági rendezvény vagy adománygyűjtő akció, amelyben ne vett volna részt. Pénzesgyőrben is ellátja a háziorvosi szolgálatot, emellett belgyógyász szakrendelést tart Zircen, tagja a Zirc Járás orvosi ügyeletét ellátó csoportnak. Kozma Zoltán az elismerés átvételekor megköszönte a helybelieknek, hogy befogadták és tagja lehet a faluközösségnek, feleségének a támogatást, és az önkormányzatnak a jó munkához szükséges együttműködést. 

Az emlékérem
Forrás: Bakonybéli önkormányzat, Felföldi Andrea

Ugyancsak a közösségépítésben végzett munkájáért vehetett át díszoklevelet Griecs Andrásné és Griecs András. A házaspár a helytörténeti kutatásban, a hagyományteremtésben és a virágosító mozgalom szervezésében ért el eredményeket. Szintén díszoklevelet kapott Pék Hajnalka a közösségszervezésben és a virágosító mozgalom irányításában végzett munkájáért. Márkus Zoltán polgármester megjegyezte: hálás valamennyi önkéntes faluszépítőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában