Újraéledt a hagyomány

2022.08.31. 09:00

Két év kényszerszünet után rendeztek halászléfőző versenyt Várpalotán

Halászléfőző versenyt és baráti találkozót tartott augusztus közepén a várpalotai Rákóczi Telepi Baráti Kör a városrészben működő iskola udvarán. A legjobbnak ezúttal a Pálffy László által készített étket választotta a zsűri.

Szabó Péter Dániel

Pálffy László (jobbra) és csapata nyerte a halászléfőző versenyt a Rákóczi Telepen

Fotó: Szabó Péter Dániel

Az alapos előkészítés után bográcsokban rotyogtak az ízletes halászlevek augusztus közepén a Rákóczi Telepi Tagiskola udvarán, ahol három csapat vállalkozott arra, hogy megméresse magát. 
– Tíz éven át minden nyáron megrendeztük itt, az iskola udvarán a főzőversenyt is magában foglaló Pléhcsárda-napot, ám a pandémia miatt két éven át nem tudtuk megtartani a népszerűvé vált programot. Most újra megpróbálkoztunk egy baráti találkozóval egybekötött halászléfőző verseny szervezésével, igaz, a korábbinál némileg kisebb léptékben, hiszen nem tudunk egyik napról a másikra visszatérni a korábbi nagy rendezvényekhez. Kissé csalódott vagyok, mert előzetesen sokan jelezték részvételi szándékukat, s bár az utolsó pillanatban lemondták, de ettől függetlenül jól sikerült a program – mondta el kérdésünkre Einreinhof Attila. 
A szervező Rákóczi Telepi Baráti Kör elnöke elmondta: aktív időszakot tudhatnak maguk mögött, hiszen folyamatosan szépítik a városrészben található Szent Borbála teret, s nagy erőkkel készülnek a szeptemberi bányásznapra is. 
Ami a főzőversenyt illeti, nem volt egyszerű dolga a Sipos Tamás vezette zsűrinek, hiszen az önkormányzati képviselő Zöld Istvánnéval és Zergi Orsolyával kiegészülve finom, ízlésesen tálalt halászleveket kóstolhatott. A legjobbnak a Pálffy László és csapata által készített étel bizonyult, a második helyen a fiatal horgászok alkotta Mr. és Mrs. csapat, a harmadikon a házigazda Rákóczi Telepi Baráti Kör végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában