Augusztus 20.

2022.08.25. 13:00

Kitüntetéseket adtak át az államalapítás ünnepén Szentkirályszabadján

Szentkirályszabadjáért kitüntetést adományozott a helyi képviselő testüket Tömböl Szilárdné óvónő, Sikosné Szücs Marianna pedagógus és Timár Lajos táncoktató részére, melyet Pál-Gyarmati Katalin polgármester adott át az augusztus 20-i ünnep alkalmából.

Kovács Erika

Forrás: Önkormányzat

- Mindig rendkívüli pillanat az életünkben az ünnep, amikor emlékezünk elődeinkre, ezúttal Szent István királyra, mondta el Gyarmati Katalin. A polgármester szólt egyebek mellett István életéről, munkásságáról, mely példaértékű az európai történelemben, puritán jelleme és megrendíthetetlen hite példaként állhat előttünk ma is. Elhangzott, biztonságot, hitet, jövőképet adott a népének, az országának

A településen rendkívül gazdag programsorozattal köszöntötték az állami ünnepet, így szentmisével, koszorúzással, füredi fúvósok zenéjével, népdallal és néptánccal, a kenyeret Berkes Péter plébános szegte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában