Környezettudatosság

2022.08.26. 07:00

Országos iskolakert-hálózati találkozót rendeztek Csabrendeken

Az Iskolakertekért Alapítvány Csabrendeken rendezte a nyolcadik Országos iskolakert-hálózati találkozót csütörtökön.

Szijártó János

Mátyás Izolda az Iskolakertekért Alapítvány elmúlt egy évének munkájáról, tevékenységéről tartott beszámolót

Fotó: Szijártó János/Napló

A művelődési házban a résztvevők a köszöntők után megismerkedhettek az Iskolakertekért Alapítvány elmúlt egy évének munkájával, tevékenységével Mátyás Izolda beszámolójából, majd a témával összefüggő tantárgyak megjelenéséről tartott előadást dr. Halbritter András Albert. 
Az alapítvány munkatársai után előbb filmvetítés, majd a technika tantárgy lehetőségeiről szóló tájékoztató következett Fodorné Magyar Ágnestől, aki a Technikatanárok Országos Egyesülete képviseletében vett részt a rendezvényen. A program a csabrendeki iskolakert meglátogatásával folytatódott, ahol Németh György kertvezető kalauzolta végig a vendégeket. A kert növényállományát gyümölcsfák, bokrok, dísznövények és zöldségek sokasága alkotja. A délutáni programban az iskolakert és könyvtár látogatásán túl több más mellett az óvodakert megtekintése is szerepel.

Fotós: Szijártó János/Napló

Az Agrárminisztérium, az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitász és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara saját iskolakerti kezdeményezésük összehangolásaként indították az országos programot 2019 januárjában, a jövő nemzedékének környezettudatossága fejlesztése érdekében. Ezért kezdte meg tevékenységét az Iskolakertekért Alapítvány, amely iskolakert-hálózatot szervez és működtet párbeszéd indítása céljából a magyarországi iskola- és óvodakertek szervezői, vagyis a hálózat tagjai között. A kapcsolati háló kialakulása és fenntartása nyomán az iskolakertek elszigeteltsége ma már nem jelent problémát, ahogy az információ hiánya sem. A tagok képviseletet találnak az alapítványnak köszönhetően. Az iskolakert-hálózathoz való csatlakozás anyagi kötelezettségekkel nem jár, tag lehet bármely olyan közösség, amely rendszeresen és tervezetten kertet művel gyerekek bevonásával, minimum 20 négyzetméternyi összterületen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában