Helyi közélet

2022.08.16. 15:00

Országos találkozón vettek részt a városvédők

Kiskunhalas adott otthont a Ráday Mihály Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) országos találkozójának és szakmai konferenciájának. A rendezvényen Várpalotát a helyi Városszépítő és -védő Egyesület képviselte.

Szabó Péter Dániel

A találkozónak minden évben más település ad otthont, Várpalota 2016-ban lehetett házigazdája a több száz érdeklődőt vonzó programnak. – Egyesületünk három taggal képviseltette magát az eseményen. Az évtizedekben mérhető rendezvény folytonosságát jelképező vándorbot szalagjai között felfedeztük az általunk adományozottat is. Talán néhányan emlékeznek, Várpalota 2016-ban adott otthont az eseménynek, és közmegelégedésre teljesítettük vállalásunkat – mondta el lapunknak Petrovics László. 
A Várpalotai Városszépítő és -védő Egyesület elnökétől megtudtuk, hogy két kiállítás megnyitását követően plenáris ülésen és négy szekcióban folytatódott a konferencia. Az előadásokon megismerkedhettek a település értékeivel, majd a rendezvény a Podmaniczky-­díjak átadásával, a jubiláló egyesületek köszöntésével és a vándorbot átadásával folytatódott. 
Mint kiderült, 2023-ban Tapolca várja majd a városvédőket az országos találkozóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában