Bakonyi horgászlehetőség

2022.08.12. 20:00

Sporthorgászatra alkalmassá válnak a bakonyszentkirályi tavak

Hajmáspuszta is Bakonyszentkirályhoz tartozik, az ott található egyik tó tulajdonosa a Szentkirályi Horgász Egyesület. Hármat magánszemély tisztíttatott ki, így azok is sporthorgászatra alkalmassá válnak.

Rimányi Zita

Mivel a tórendszer vízgazdálkodása összefügg, az átalakítások előnyösek az egyesületi tó partjára szívesen kilátogatóknak is, és a természetvédelmet, az értékőrzést szolgálják – hívta fel a figyelmünket a helyszínen tett séta keretében Csillag Zoltán polgármester. 

Az egyesületi tónál rendszeresen szoktak egész napokat családi, baráti társaságok eltölteni, a halak kifogása, a pecázás közben bográcsban főznek. Kellemes időtöltésnek tartják ezt sokan és csodás kirándulóhelyek vannak a környéken. Gémeket láthatunk, a nyulak közel merészkednek az emberekhez és még sorolhatnánk, de igazából a látvány önmagáért beszélt, szavakkal nehezen leírható. Aki nyugalmat, kikapcsolódási alkalmat keres, itt megtalálja. S már az eleve különlegesség, hogy a Bakonyban nyílik horgászatra lehetőség. 

A magánkézben lévő tavak megnyitását a horgászatot kedvelőknek szeptemberre tervezi Zaragoza Antonio üzemeltető, aki elmondta, hogy pontyokat telepített a vízbe, a Dália-tavak elnevezést pedig nagypapája emlékére választotta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában