Élmények

2022.08.26. 18:00

Táborozókkal ismertették meg a Magyar Honvédség értékeit

Táborozó gyerekeknél vendégeskedtek a veszprémi katonai toborzók és a pápai Honvéd Bajtársi Klub nyugállományú katonái - számolt be a honvedelem.hu.

Napló

Forrás: MH Pápa Bázisrepülőtér

Augusztus elején három helyszínen, közel ötven táborozóval ismertették meg a Magyar Honvédség értékeit Pápán. Az első foglalkozási ponton egy képességbemutató film segítségével a gyerekek megtudhatták, hogyan lesz valakiből katona és mivel foglalkoznak a honvédek. Ezt követően „hadszíntérré” változtatták a pápai Művelődési Otthon előadótermét: a filmben bemutatott fegyverek egy részét ugyanis kézbe is lehetett venni.

A következő foglalkozáson a pontosság és a koncentráció volt fókuszban, lézerpuska lövészeten versengtek a gyerekek. A legnagyobb élményt egyértelműen a 3D szimulátor jelentette számukra, ahol VR szemüveg segítségével megtapasztalhatták a valódi repülés élményét.

A Honvéd Bajtársi Klub az ország egyik legdinamikusabban fejlődő nyugállományú szervezete. Mindent megtesznek azért, hogy tagjaik minőségi szabadidőt tölthessenek együtt és elkerüljék az elmagányosodást. Jelentős eredményeik vannak az ifjúság honvédelmi nevelésében is: ők indították el a népszerű „Hazámat szolgálom” elnevezésű, pápai középiskolásoknak szóló honvédelmi vetélkedőt.

A táborban együtt töltött nap remek lehetőséget biztosított a katonáknak, hogy játékos formában népszerűsítsék a katonai hivatást. 2022 a nemzedékek éve, a rendezvény ennek üzenetét is kifejezte: aktív- és nyugállományú katonák, áthidalva a generációs különbségeket, együtt tettek azért, hogy a gyerekekben pozitív kép alakuljon ki a honvédségről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában