A civil kurázsi jó példája

2022.08.16. 07:00

Többfunkciós teret alakítottak ki pályázati támogatással Inotán

Új közösségi teret adtak át a napokban a várpalotai városrészben. A faluház melletti önkormányzati tulajdonú területen fákat ültettek, új elemekkel bővült a játszótér, de könyvdobozt is kihelyezett az ApaVilág Alapítvány.

Szabó Péter Dániel

Domján Dávid, Domján-Koncz Eszter, Campanari-Talabér Márta és Petneházy Beatrix a közösségi park ünnepélyes átadásán

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Domján Dávid vezette alapítvány még 2020-ban nyújtott be pályázatot, s nyert ötmillió forintot a CLLD-programon keresztül arra a célra, hogy több korosztály által is használható közösségi teret hozzon létre Inotán, a Radnóti Miklós utcában. 
– A felújításnak több eleme volt. Első körben egy leromlott állapotú, életveszélyes pinceépületet kellett elbontanunk a területen, valamint az ehhez kapcsolódó kerítésszakasz is megújult. Az új kerítésre olyan molinókat helyeztünk ki, amelyeken Inota múltját felidéző fényképek láthatók. Ezt követően beszereztünk és telepítettünk új, modern és biztonságos játszóeszközöket, s a zöldfelület fejlesztésére is jutott forrás, hiszen négy darab koros, nagy méretű mezei juharfát ültettünk el – mondta el kérdésünkre Domján Dávid, az ApaVilág Alapítvány vezetője. 
Az átadóünnepségen Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere arról beszélt, az új inotai közösségi tér kialakítása jó példa arra, hogy milyen is az igazi civil kurázsi. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben több más várpalotai civil szervezet és alapítvány is tud ilyen fejlesztéseket megvalósítani. 
– Őszintén remélem, hogy mindenki sajátjának érzi majd ezt a közösségi teret, s minden korosztály jól tudja magát érezni itt – tette hozzá Petneházy Betarix, a városrész önkormányzati képviselője. 

Forrás: Szabó Péter Dániel

A folytatásban aztán az összegyűlt gyermekek birtokba is vették az új játszóeszközöket. A görgős járó és a piramismászóka éppúgy népszerű volt, mint a békaalagút és a mókuskerék, a szaletlik árnyékában pedig jólesett az ízletes szörp és pogácsa. A vállalkozó kedvűek a gyermekjógát is kipróbálhatták Méregné Varga Judittal, míg Bálint Boglárka dúla egy beszélgetésre várta az érdeklődőket a megnyitó részeként. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában