Modern Városok Program

2022.08.12. 14:00

Városszerte folytatódik az utak megújítása Veszprémben

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) arról beszélt, a Modern Városok Programban számos régóta várt infrastrukturális fejlesztés valósulhatott meg az elmúlt években Veszprémben a sportberuházásoktól a kulturális fejlesztéseken át. Hozzátette, a beruházások részeként több út is megújult, korszerűsödött: a 8-as út déli elkerülő felújításának több eleme elkészült, és 2022 második felében befejeződhet a nagyberuházás. Szintén jól halad a 8-as és 82-es utak összekötő szakaszának építése. A belterületi útfejlesztésekre ötmilliárd forint áll rendelkezésre a Modern Városok Programban, emelte ki a képviselő, aki köszönetet mondott a közlekedőknek azért, hogy megértéssel és türelemmel fogadták a beruházásokkal járó nehézségeket.

Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, az útfelújítási program első ütemében elkészült a Csererdei, a Major, a Hunyadi utca és a Füredi út korszerűsítése. A második csomagban részben elkezdődtek a felújítási munkák, részben a következő hetekben indulnak: ezek a Jókai és a Horgos utcát, a Völgyhíd teret, a Jutasi utat, Szabadságpusztán az Alsóerdő utcát, valamint a Brusznyai és az Óvári utcákat érintik. Emlékeztetett, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 évad miatt kiemelt szerepet kap a városba vezető utak és a belvárosi utak megújítása, ugyanakkor minden városrészben igyekeznek megújítani a legforgalmasabb szakaszokat. A Kádártán és Gyulafirátóton élőknek nyújt segítséget, hogy az egykori 82-es út nyomvonala megújul: ez Kádártán a Győri és Vasút utcát, Gyulafirátóton a Posta utca teljes hosszát jelenti. A fejlesztés részeként korszerűsítik az ivóvízvezetéket is, és teljesen megújul az útburkolat. Kádártán már jövő héten elkezdődik az út korszerűsítése. A három út 650 millió forintból újul meg.

Porga Gyula polgármester és ovádi Péter országgyűlési képviselő
Forrás: Pesthy Márton/Napló

Porga Gyula azt is elmondta, a program negyedik ütemében az Iskola utca, az Almádi út, a Cserepes utca, a Cholnoky út, a Martinovics utca és a Zrínyi utca egy szakasza újul meg mintegy 900 millió forintból. Az útfelújítások ősszel az ötödik ütemmel folytatódhatnak, amely a Budapest és Kádártai utakat, valamint a Tulipán, a Kígyó és a Kálistó utcákat foglalja magába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában