A családok mindenkor prioritást élveznek

2022.09.10. 20:05

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete őszi találkozójának a Sobri Jóska Élménypark adott helyet

Elmondható ma, hogy nehéz időket élünk, akkor van esélyünk a gondjainkon túlverekedni magunkat, ha a családok erejét megőrizzük. Erről beszélt Beneda Attila családpolitikáért felelős államtitkár a 35 éves Nagycsaládosok Országos Egyesülete őszi találkozóján a Sobri Jóska Élményparkban szombaton.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

 

A 34. őszi találkozóra 998 család ötezer tagja érkezett az ország minden pontjáról, sőt, a határon túlról is, hogy egész nap együtt pihenjenek, sportoljanak, játsszanak.  

Az államtitkár köszöntőjében méltatta az egyesület fennállását.  

– Nagy eredmény ma, hogy egy civil szervezet ennyi időn át él és gyarapszik. Voltak időszakok, amikor a nagycsaládoknak nélkülözniük kellett. 2010 óta a magyar kormány a családokra, nagycsaládokra mint a nemzet erejére tekint, hiszen az erős családok adják a nemzet erejét. Igyekszünk minden támogatást megadni azért, hogy minden várt gyermek megszülessen és igyekszünk segíteni az életformát, amit a nagycsalád jelent. Ilyen intézkedés volt a családi adókedvezmény, amely figyel arra, hogy a több gyermek több terhet jelent. Ilyen a négygyermekes édesanyák élethosszig tartó személyijövedelemadó-mentessége vagy a babaváró kölcsön, amely a fiataloknak szól, hiszen a harmadik baba születését követően a még fennálló tőketartozást átvállalja az állam. A kormány minden erejével azon lesz, hogy a családok támogatásait megtartsa, nehézségeiket csökkentse – mondta az államtitkár.  
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő leszögezte, hogy a mai találkozó népszerűségéről árulkodik az, hogy bár már elkezdődött az esemény, de még mindig rengeteg nagycsaládos érkezik az élményparkba. – A kormány rengeteg lehetőséget ad a családoknak, de nagyon fontos, hogy ezt ne csak akkor tegyük meg, amikor gazdaságilag nem okoz nehézséget, hanem akkor is, amikor nem így van. Vannak olyan prioritások, amelyekből akkor sem engedünk, amikor összecsapnak a fejünk felett a hullámok. A mai gazdasági helyzet nem könnyíti meg a támogatást, de a magyar kormány számára a családok, nagycsaládok, az emberek segítése olyan alapelv, amelyből nem engedhetünk – szögezte le a kormányszóvivő.  

 

Kardosné Gyurkó Katalin, az egyesület elnöke arról beszélt, hogy a 35 évre visszatekintve elmondható, hogy sok kalandban, kihívásban volt részük a családoknak. – Nagyot fordult a világ, ma családbarátabb a társadalom. Már nem csak csodabogárnak tekintik a nagycsaládosokat, hanem értéknek. Ehhez szükség volt a kormányzat és más támogatók segítségére. Voltak nehéz pillanatok, de a szülők akkor is igent mondtak az életre, a gyermekekre, a jövőre. Arra, hogy bármi történik, a legfontosabb akkor is a gyermek. A legszebb pillanatok a gyermekvállalás percei, a legnagyobb boldogság az, amikor szeretetet tudunk adni a családunknak és tevékenyen tudunk tenni a közösségért – mondta az elnök.  

Ovádi Péter országgyűlési képviselő gratulált az egyesületnek, hogy kiváló helyszínt választott a találkozóhoz. – Szerencsések vagyunk, hogy ilyen térségben élhetünk és ilyen vállalkozások segítik a boldogulást. Köszönet a Sobri élményparknak a társadalmi szerepvállalásért, amelyet minden év minden hónapjában mutat, példát, iránytűt adva más vállalkozásoknak is – mondta a képviselő  

Bódis Zoltán polgármester beszédében örömét fejezte ki, hogy az egyesület vezetését és a nagycsaládokat a településen köszöntheti – Öröm egy ilyen szép község és környezet polgármesterének lenni. Amint az szintén, hogy a Jáger család valamikor erre járt gombát gyűjteni, közben mert nagyot álmodni és megvalósítani ezt a létesítményt, amely lassan világhírűvé teszi a falut – mondta a polgármester.  

Jáger Balázs, az élménypark tulajdonosa a találkozó résztvevőit üdvözölve vallotta, hogy megtisztelő, hogy a park lehet a program helyszíne. – Fontos küldetésünk, hogy a természeti adottságok segítségével a környezet szeretetét, a játékokkal a mozgás örömét vissza tudjuk csempészni a családok életébe. A közös élmények összekovácsoló ereje nem elhanyagolható, az együtt töltött minőségi idő életre szóló emlékeket, kapcsokat biztosít – hangsúlyozta Jáger Balázs.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában