Erős vendégforgalom jellemezte a nyarat

2022.09.28. 13:00

A Várkertfürdő nem zár be az idei őszi-téli időszakra

Összességében átléptük a 100 ezres vendéglétszámot a nyár folyamán, ami a koronavírus előtti, 2019-es szintnek felel meg – mutatott rá Nagy Zsolt, a Várkertfürdőt működtető Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója.

Polgár Bettina

A Várkertfürdő csatlakozott az Országos Fürdőszövetség által indított szezonnyitó szaunaprogramhoz, amelyet október 1-jén tartanak

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Nagy Zsolt elmondta, kimondottan jól indult a nyár, pedig a június mindig kicsit kétes szokott lenni az időjárás szempontjából. Az idei június azonban kiemelkedően jó hőmérsékletű volt, ami a vendégforgalomban is visszatükröződött. Így folytatódott ez júliusban is, augusztus 20. körül azonban idén is megjött a rossz idő, ami kitartott egészen nyár végéig.

Megtudtuk, nagyon népszerű volt a fürdő augusztusi születésnapi rendezvénye, akárcsak a nyári éjszakai fürdőzések. Még akkor is, ha utóbbiak alkalmával nem mindig kedvezett az időjárás. Ezeket a programokat alkalmanként 400 körüli vendéglétszám jellemezte. 

A vezérigazgató rámutatott, nagyon várták és szerették a vendégek az idén elkészült homokos plázst. A MiniHotelnek is ez volt az első teljes nyara, és 60 százalékos kihasználtságot hozott, ami nagyon eredményesnek mondható, mivel minimális működési költséggel tudják üzemeltetni. További újdonság volt, hogy idén visszavették a fürdő éttermének üzemeltetését, és felújították az önkiszolgáló étteremrészt.

Nagy Zsolt, a Várkertfürdőt működtető Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója
 

Az őszi-téli szezon kapcsán Nagy Zsolt kifejtette, az energiaárak emelkedése a Várkertfürdőt is komolyan érinti, ugyanakkor ebben az évben jelentősebb korlátozást nem terveznek bevezetni, tehát semmiképpen sem számolnak azzal, hogy bezárják fürdőt. – A jövő évről egyelőre még nem tudunk nyilatkozni. Tervben vannak már energetikai beruházások, bízva abban, hogy ezek a lehető leghamarabb megvalósulhatnak – tette hozzá.

Megjegyezte, ősszel nagy népszerűségnek örvendenek a szaunaestek, az első ilyen programon már túl is vannak, továbbá csatlakoztak az Országos Fürdőszövetség által indított szezonnyitó szaunaprogramhoz is, amelyet október 1-jén tartanak. Ezt követően havi rendszerességgel rendeznek szaunaesteket, illetve remélhetőleg a koronavírus-járvány már nem szól közbe, és halloweeni éjszakai fürdőzésre is lesz lehetőség. – Most, hogy saját üzemeltetésben működik a hotelünk és az éttermünk is, a karácsonyi és a szilveszteri programokkal kapcsolatban ugyancsak elkezdtünk ötletelni – tekintett előre Nagy Zsolt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában