Népszavazás

2022.09.28. 07:00

Csaknem negyven év után elszakadna Padragkút Ajkától

Fülöp Zoltán, az ajkai Fidesz-szervezet elnöke a Padragkút városrész Ajkáról történő leválása témájában kezdeményezett népszavazás tárgyában hívott össze sajtótájékoztatót.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Rieder András, Puskás Károly és Fülöp Zoltán a sajtótájékoztatón. Úgy érzik, veszített a demokrácia

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fülöp szerint a népszavazás – akár egy városrész leválása miatt meghirdetett is – vitathatatlanul demokratikus kezdeményezés, ennek ellenére annak támogatása helyett sértő szavakat kaptak a népszavazás kezdeményezői a városi lap főszerkesztőjétől. 
Puskás Károly, a városrész képviselője elmondta, hogy Padragkút lakosai úgy látják, hogy harmincnyolc év városi lét nemhogy biztosította volna a színvonalat, hanem lerombolta azt. A múltban minden szolgáltatás – gyermekorvos, fogászat, gyógyszertár, általános iskola stb. – megvolt, de az ajkai városvezetők centralizációs törekvéseinek tulajdoníthatóan ezek a szolgáltatások mára eltűntek a városrészből. Érthetetlen, mondta a képviselő, hogy egy háromezer fős lélekszámú település lakóinak miért kell utazniuk, ha az alapvető városi komfortot el akarják érni. 
Közmeghallgatásokon és közvetlenül a város vezetésének írt levelekben tudatták a városrész problémáit a döntéshozókkal, de válasz helyett csak nemtelen kritikát kaptak. Elfogyott az itt lakók türelme, ezért megalakult a leválási bizottság, és elindult az aláírásgyűjtés, amely váratlan politikai fogadtatásban részesült – foglalta össze Puskás Károly. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában